Hiánycikk lesz, de legalább időben érkezik az új iPhone

Van még bőven növekedési potenciál az Apple árfolyamában, amelynek lökést adhat az új generációs okostelefon, az ősszel debütáló iPhone 8.

Moody's: javultak a globális pénzügyi kondíciók

Javultak globális szinten a pénzügyi kondíciók az elmúlt egy évben a világgazdaság jó teljesítményének köszönhetően, és e kedvező folyamat várhatóan az idén és jövőre is kitart.

Izrael élen jár a mérnökök és informatikusok képzésében

Izrael élen jár az információs technológia gazdasági életben való alkalmazásában, kiberbiztonságban és a mérnök-, valamint informatikusképzésben is, így ezeken a területeken értékes partnere lehet hazánknak.

Magyar euró: hosszú távon jó, de nem kell elsietni

A közös deviza önmagában korántsem mindenható – véli Sinkó Ottó, a Videoton Holding társ-vezérigazgatója.

Megveszi a Digi az Invitel lakossági üzletágát

A Digi Távközlési Zrt. megvásárolja az Invitel csoport lakossági és kisvállalati üzletágát, az Invitel Távközlési Zrt.-t – közölte az Invitel.

Beszáll az EBRD a Budapest Airport pénzügyi átalakítási programjába

Százmillió euróig terjedő hozzájárulást nyújt az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) a Budapest Airport pénzügyi átalakítási programjához.

Nem csattan a németországi törökökön a viszály

Megbecsüléséről biztosította a Németországban élő törököket Sigmar Gabriel külügyminiszter szombaton megjelent nyílt levélben.

Talpra állt a BKK informatikai rendszere

Ismét zavartalan a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) online értékesítési rendszerének működése, az elektronikus ellenőrzés újra működik.

Félnek a részvényektől a gazdagok

A vagyonos réteg nem akar sokat kockáztatni, a lakossági állampapírokban és a meggyőző teljesítményű befektetési alapokban bízik.

Nagyon felpörgött az építőanyagok piaca

Húsz-harminc százalékkal ugrott meg egyes építőanyagok forgalma az első fél évben – írja szombati számában a Magyar Hírlap.

Milliárdokat remél a turizmus a vizes vb vendégeiből

A várakozások szerint milliárdokkal több pénz áramlik a turizmusba a magyarországi vizes világbajnokság idején – írja a szombati Magyar Idők.

Az ázsiai piacra is betörne az Affidea

Ha emelkedne a volumenkorlát, úgy 15-20 százalékkal több közfinanszírozott vizsgálatot tudna elvégezni az első magyar magándiagnosztikai labor.
10:13
Vállalatok

Egy hét múlva jön a nagy ingatlanboom

Az egyetemi ponthatárok kihirdetésével pörög fel igazán az egyetemvárosi lakások és albérletek piaca – írja az OTP Ingatlanpont közleményében. 
20:59
Vállalatok

Így szabadul lakásától a magyar

Öt-tíz százalékot ismét jó eséllyel lehet alkudni a használt lakások árából a fokozatosan lassuló és újra kínálativá váló piacon.

Újabb rekordok előtt áll a magyar export

Az elmúlt év 360 millió dollár értékű izraeli kivitele után minden feltétel adott az exportvolumen növekedéséhez – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Kun Gábor, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgató-helyettese.

Nőttek a kockázatok

Az árupiacokon tapasztalható gyenge aktivitás erősen rányomta bélyegét az itt aktív befektetők eredményességére. A közeljövő a várakozások szerint kevés változást ígér.

Brutális csúcsot döntött az észak-koreai gazdaság

Észak-Korea gazdasága tizenhét éve nem látott ütemben, 3,9 százalékkal bővült tavaly – derült ki Dél-Korea nemzeti bankjának pénteken közölt becsléséből.

Közeleg az önvezető autók forradalma

A járműgyártók jelentései szerint 2020-ban áttörés várható az önvezető autók elterjedésében.

Tovább nő a céges hitelpiac

Több mint négy százalékkal nőtt a vállalati hitelek piaca tavaly júniustól idén májusig az egy évvel korábbihoz képest.

Vegyesen változott a vezető részvények árfolyama

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 209,57 pontos, 0,59 százalékos emelkedéssel, 35 633,91 ponton zárt pénteken.

Romániában terjeszkedik az OTP

Az OTP Bank megvásárolja a National Bank of Greece (NBG) görög kereskedelmi banktól romániai érdekeltségét, a Banca Romaneasca pénzintézetet.

Enyhe erősödés a pesti parketten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a tegnapi 1 százalékos csökkenésből 0,2 százalékot dolgozott le fél 12-ig, meglehetősen alacsony 2,7 milliárd forintos forgalom mellett.

Apró kajszikat hozott az öntözés hiánya

Hiába voltak Európában a hazainál is nagyobb fagykárok, a gyümölcspiacon mindig volt olyan hatás, ami nem engedte elszabadulni az árakat.

Komoly feszültség alakul az egészségügyben

Bérfeszültséget okozhat az egészségügyben az Ukrajnából és Szerbiából remélt szakemberek foglalkoztatása – olvasható a Népszava szombati számában.

Hatalmas gondban lehet a BKK, lehalt a teljes weboldal

Késő délutántól teljesen elérhetetlen a Budapest Közlekedési Központ hivatalos weboldala.

Péntek estétől két hétre lezárják a Budai alsó rakpart egy szakaszát

Péntek este 10 órától csaknem két hétre lezárják a Budai alsó rakpart Halász utcai felhajtó és Üstökös utcai felhajtó közötti szakaszát.
Világgazdaság Piactér