Szakítani a mítoszokkal

A digitalizáció önmagában nem elegendő, hiszen azzal még nem reagálunk a legnagyobb változásra, ami fogyasztók, az ügyfelek gondolkodásában és viselkedésében érhető tetten – véli az UNIQA Biztosító vezérigazgatója.

Csökkent az álláskeresők száma Magyarországon

A nyilvántartott álláskeresők száma 5 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartása szerint.

Derűs jövő: ez várhat a magyar gazdaságra

Tovább gyorsul a magyar gazdaság mindenekelőtt a beruházások fellendülésének köszönhetően, amit a még kedvezőbbé váló külső környezet is támogat.

Matolcsy szerint példát vehetnénk a skandinávokról

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerint a magyar gazdaság számára a skandináv országok gazdasági modellje lehet a példa.

Távolodik egymástól a WTI és a Brent

Egyre szé­lesebbre nyílik a Brent és WTI olajtípus ára közötti olló, a különbség több mint 5 dollárra nőtt, amire 2015 óta nem volt példa.

Nem pörögtek túl a nyugat-európai tőzsdék zárásra

Alig változtak, szinte keddi záróértékükön fejezték be a kereskedést a nyugat-európai tőzsdék irányadó indexei szerdán.

Eséssel zárt a BUX szerdán

Csökkenéssel zárt a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX, a részvénypiac forgalma 5,1 milliárd forint volt.

Ketyeg a brit adósságbomba

A Guardian értesülése szerint a 65,6 milliós lakosságból 8,3 millió ember számára már problémát jelent a felvett hitelek visszafizetése.

Javuló teljesítményt mutatnak a hazai szállítók

Az aktuális adatok alapján összesen 7,1 százalékkal 1241 milliárd forintra nőtt a szállítással és raktározással foglalkozó magyarországi vállalkozások nettó árbevétele.

Örülhetnek az autósok, csökken a benzin ára

Csökkenti bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik – értesült piaci forrásból az MTI.

Már nagyon szabadulna hitelezőitől Athén

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök szeretné novemberre a reformok 80 százalékát lezárni, hogy országa 2018-ban kiléphessen az Európai Unió mentőprogramjából.

A pórul járt Ryanair-utasok nagy része segítséget kér

A Ryanair öthetes járattörlési időszakában érintett mintegy 315 ezer utasból szerdáig 238 ezren kérték a jegyük átfoglalását vagy az ár visszatérítését.

Nemcsak a zöldenergia előállítása bővül

Bár az energiatermelés arányai környezetvédelmi szempontból javulnak, továbbra is ontjuk a szén-dioxidot.

Lakáskorszerűsítés ingyenhitelből

Egyre több pénzt keresünk

A bruttó és a nettó keresetek júliusban egyaránt 13,1 százalékkal, az év első hét hónapjában pedig 12,6 százalékkal nőttek a KSH adatai alapján.

Szlovákia: a megújulók jöhetnek, de a szél nem

Szlovákia is növelni kívánja a megújuló alapú energia termelését, ugyanakkor figyelembe kell vennie saját adottságait és prioritásait.
10:06
Vállalatok

Fontos tippek: ezekre érdemes figyelni lakásvásárláskor

A lakásvásárlás sok buktatót és csapdát rejt magában. Különösen azon vevők számára, akiknek nincs gyakorlatuk benne, azaz nem cserélik le néhány évente az otthonukat.
07:36
Vállalatok

Ebben élen jár Magyarország

Európában a legjobb hitelezési feltételekkel találkozhatnak a magyar fejlesztők – derül ki a CBRE kimutatásából.

Túlárazta részvényeit a visszatérő Pirelli

Alig két évvel a kivezetés után visszatér a tőzsdére a Pirelli. A kínai nagytulajdonos a közvetlen versenytársak fölé értékeli a céget, és nem adja olcsón a részvényeket.

Inkább pénztárcatudatosak, mint környezettudatosak a magyarok

Egy friss kutatás szerint nem az ökológiai lábnyomunkat, hanem inkább a befizetni való csekkek összegét akarjuk csökkenteni az energiatakarékos megoldásokkal.

Csökkennek az államkötvények másodpiaci referenciahozamai

Ideiglenesen hatályba lép az EU és Kanada közötti kereskedelmi megállapodás

Ideiglenesen hatályba lép csütörtökön az EU és Kanada között létrejött átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodás (CETA).

Matolcsyék újra lazítanak

A Magyar Nemzeti Bank 75 milliárd forintban korlátozta a három hónapos jegybanki betét év végétől fennálló állományát, nem változtatott az alapkamaton, de az egynapos jegybanki betét kamatát mínusz 0,15 százalékra módosította.

Ezt tartsa szem előtt, ha üzemanyagköltséget számol el

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján az októberben fogyasztási norma szerint elszámolható üzemanyagárakat.

Mérséklődés délután a Budapesti Értéktőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a mínusz 2,87 pontos nyitás után mérséklődött szerdán kora délutánig.

Szabályosabb az uniós források felhasználása Magyarországon

Szabályosabb és eredményesebb az uniós pénzek felhasználása Magyarországon, mint az előző támogatási ciklusban.

Több ezer taxit kell lecserélni

A taxisoknak az év végéig meg kell újítaniuk az engedélyüket, ráadásul az autóik is öregszenek, de a szervezet vezetője szerint mindezek nem okoznak majd gondot az utasok kiszolgálásában.

Nem rajonganak a használt lakásért az amerikaiak

A várt emelkedés helyett csökkent a használtlakás-értékesítések száma az Egyesült Államokban augusztusban.

Drágábban füstölhetnek a franciák

A következő három év során hat alkalommal emelik a cigaretta fogyasztói árát Franciaországban, hogy 2020 végére egy doboz már tíz euróba kerüljön.

Miskolcot is elérte a pizzaforradalom

Pizza, Kávé, Világbéke néven indult szerdán új önkiszolgáló étterem Miskolc belvárosában. Néhány napig még a próbaüzemben működnek, de már kaphatóak a termékek.
Világgazdaság Piactér