Amikor az eminens kerül hátrányba

A magyar banki-biztosítási szektor szereplői hátrányba kerülhetnek az uniós versenytársakkal szemben, miután a hazai jogalkotás már beépítette a jogrendbe azokat az EU-szabályokat, amelyeket más tagállamok intézményeinek csak később kell alkalmazniuk.

Megrángatta a piacokat a Fed

Látványos piaci kilengéseket okozott a Fed kamatdöntése. A szervezet előrejelzése szerint idén még két, jövőre viszont három kamatemelés jöhet.

Trump acél- és alumíniumvámjának valódi okai

Az acélra és alumíniumra kivetett importvámok fő célpontja Kína – állítja Martin Feldstein közgazdász.

A Bayer megkapta az EU pecsétjét a Monsanto megvételéhez

Az EU szigorú feltételek mellett jóváhagyta, hogy a német vegyipari vállalat felvásárolja az amerikai vetőmagtermelő és agrárvegyipari céget.

Újabb lépést tett Románia az euró bevezetése felé

Az euró bevezetését előkészítő széles körű szakmai és politikai bizottság létrehozásáról döntött szerdán a román kormány.

Mire csatlakozni tud Magyarország, erősebb lesz az eurózóna

Nincs szükség közös uniós költségvetésre, sem pénzügyminiszterre Molnár Balázs, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára szerint.

Ukrajna átorientálja gazdaságát

A kormányfő elmondta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a nyersanyagok importja tekintetében megszűnjön a függőség Oroszországtól.

A Századvég a növekedés gyorsulásával számol

Javította gazdasági prognózisát a Századvég a vártnál kedvezőbb növekedési adatok, illetve a januári kedvező ipari és kiskereskedelmi adatok alapján.

Megdrágultak a logisztikai parkok

Alig van az országban logisztikai ipari park céljára használható szabad terület, az eredmény a bérleti díjak emelkedése.

Kisebb forintmozgás estig

Az euróval szemben a forint kisebb, a dollárral szemben valamivel nagyobb mértékben erősödött, míg svájci frankban gyengült.

A Richtert kivéve jól szerepeltek a vezető magyar papírok

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 282,65 pontos, 0,74 százalékos emelkedéssel, 38 236,94 ponton zárt szerdán.

A Waberer's többségi tulajdonosa mégsem adja el részvényeit

A széleskörű érdeklődés ellenére a kereslet nem felelt meg a B.V. CEE Transport Holdco árelvárásainak.

Csökkent Frankfurt vonzereje

Idén a világ egyik leggyengébben teljesítő tőzsdéje a frankfurti, ez részben az autóipari túlsúllyal és az erős euróval magyarázható.

Többmilliárdos fejlesztést tervez a Ganz KK

A következő néhány évben több milliárd forintos fejlesztésekre készül a teljes megújulás előtt álló Ganz Kapcsoló- és Készülékgyártó Kft.

Több oldalról is védett Magyarország

Megszorítások nélkül is kezelhető Magyarországon az Egyesült Államok, a világ legnagyobb gazdaságának esetleges betegsége.

A fizetés csak a legvégén kerül szóba

Magas elvárásokat támasztanak a logisztikai munkatársakat kereső társaságok a hirdetések alapján, ám azt annál óvatosabban tárták fel, hogy tőlük mire számíthat majdani dolgozójuk.

Negyedmilliós látogatószám sem lenne már csoda

Több mint százezer látogató kereste fel tavaly október óta a Csodák Palotáját és a Csopa Playbart.

Milliárdokért fejleszt a magyar Suzuki

A cél piacképes új személygépkocsi prototípusok és gazdaságos gyártási technológiák fejlesztése.

Az EU lesújtana a digitális nagyvállalatokra

Az Európai Bizottság átmeneti intézkedésként 3 százalékos adót vetne ki az információtechnológiai nagyvállalatok forgalmára.

Debrecenben épülhet meg a nemzeti oltóanyaggyár

A Világgazdaságnak nyilatkozó szakértő szerint az alacsony költségvetéssel előállítható vakcinák gyártása valósulhat meg a városban.
07:21
Vállalatok

Már kevés a kiadó raktár itthon

A hiány annak ellenére jelentkezhet, hogy tavaly nőtt a fejlesztői aktivitás, az előző évinél 50 százalékkal több új ipari-logisztikai terület került piacra.
06:13
Vállalatok

Húszéves terv a Corvin Áruház felújítása

Húsz éve nem lépték meg, mert gazdaságtalannak bizonyult, de most mégis felújítja a Corvin Áruházat a tulajdonosa.

Heti 50 milliárd forintnyi uniós támogatást fizetnek ki

A 2014–2020-as uniós ciklusban idén 50 milliárd forint körül alakul a támogatáskifizetések heti átlaga, havi 200 milliárd kerülhet a nyertes pályázók számlájára.

Jelentős támogatás jut a szabolcsi turizmusra

Az egyik legnagyobb beruházás a Legoland Discovery Center kialakítása lesz Nyíregyházán, mintegy 9,5 milliárd forintból.

Hetven milliárdot fordítottunk erdőgazdálkodásra

Fazekas szerint a kormány 2010-ben elhatározott célkitűzésének megfelelően a magyar erdők jó karban vannak, magas színvonalú erdőgazdálkodás folyik.

Felújítják a fővárosi Széna teret

Jövő májustól kezdődően egy bő félév alatt felújítják és a Széll Kálmán térrel integránsan egy egységgé alakítják Budapesten a II. kerületi Széna teret.

Kacérkodik a tőzsdével a Qualysoft

Egy-két éven belül eldőlhet, hogy a szoftverfejlesztéssel foglalkozó Qualysoft meg­jelenik-e a Budapesti Értéktőzsde parkettjén.

Gyengüléssel zárt Európa

A londoni FTSE-100 index 0,34 százalék csökkent, a frankfurti DAX index 0,01 százalékkal emelkedett, a párizsi CAC-40 index 0,28 százalékkal gyengült.

Csökkent a Richter árfolyama

A BUX délután fél háromkor 37 973,42 ponton állt, ami a legutóbbi, keddi záró értékéhez képest 19,13 pontos, 0,05 százalékos emelkedés.

Újra erőre kaphat a Pekao részvénye

Az év eleji rali oldalvizén még vették a lengyel papírokat, majd a csúcshoz képest több mint 15 százalékos esés következett – Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír elemzője.

Bővült a mezőgazdasági gépek értékesítése

Kétévi csökkenés után tavaly ismét bővült a mezőgéppiac az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelentése szerint.

Osztalékstop a PannErgynél

Sikeres évet zárt tavaly a PannErgy, ám az igazgatóság ennek ellenére sem javasol osztalékfizetést a közgyűlésnek, inkább a győri beruházásra tartalékolnak.

A Deutsche Telekom alkalmi vétele Athénban

A Deutsche Telekom növeli részesedését az OTE görög távközlési vállalatban.

Biztosított az Opel hazai jövője

Az Opel tulajdonosváltását követően is biztosított a szentgotthárdi autógyár jövője, sőt a magyar beszállítói kör bővítéséről is szó van.

Ne maradjon le a fontos hírekről!

Világgazdaság Piactér