Az új gazdasági rendezetlenség kockázatai

Megfelelő korrekciók hiányában csak fokozódni fog az a kockázat, hogy a jelenlegi rend egy világgazdasági rendezetlenségnek adja át a helyét – véli Mohamed A. El-Erian, az Allianz vezető gazdasági tanácsadója.

Formai hiba miatt vizsgálja a Balatontourist-ügyletet a GVH

Versenyfelügyeleti eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Konzum csoport érdekeltségébe tartozó BLT Group Zrt.-vel szemben.

Innovációs központokat létesít az EU

Az Európai Bizottság pályázatot hirdetett Okos gyárak az új EU-tagállamokban címmel, a tender olyan szervezeteket keres, amelyek a digitális innovációs központ szerepkörét tölthetik be.

A vártnál jobban növekedhet a magyar gazdaság jövőre

Londoni pénzügyi elemzők szerint a háztartási szektor erőteljes fogyasztási dinamikája jövőre az eddig vártnál nagyobb növekedést eredményez a magyar gazdaságban.

Élesben ismerkedhetnek a kkv-k a digitalizációval

Várhatóan januárban csatlakozhatnak az első kis- és közepes vállalatok az Ipar 4.0 mintaalkalmazások kialakítása című projekthez.

Csak a Mol-részvények íveltek fel zárásra a magyar tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 70,76 pontos, 0,19 százalékos csökkenéssel, 38 107,87 ponton zárt hétfőn.

Vegyes zárás a nyugat-európai tőzsdéken

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn.

Csökkenéssel fejezte be napját a BUX-index

Csökkenéssel zárt hétfőn a Budapesti Értéktőzsde legfontosabb részvényindexe, a BUX.

Brexit: még fölösleges átmeneti időszakról beszélni?

Kizárólag azután lehetne megkezdeni a tárgyalásokat az Egyesült Királyság uniós kilépését követő esetleges átmeneti időszakról, hogy rendezték a kiválás főbb kérdéseit – állítja az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója.

Merkel tárgyalna a koalíciós jelöltekkel

Tárgyalást ajánlott valamennyi lehetséges koalíciós partnernek Angela Merkel kancellár, a jobbközép CDU elnöke hétfőn.

Szintet lépett az észak-koreai válság

Ri Yong Ho, észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump amerikai elnök hadat üzent az országának.

Rekordot döntött a kereskedelem Kína és Észak-Korea között

Alig egy hónapja még csúcsra járt Kína és Észak-Korea közötti kereskedelem. A feszültség növekedésével októbertől szigorítást ígér Peking.

Lakáskorszerűsítés ingyenhitelből

Növekedés előtt áll a magyar acélipar

Fellendülés előtt állt a magyar acélipar, a növekedést elsősorban az építőipar bővülő felhasználása hajthatja a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés (MVAE) elnöke szerint.

Gigantikus összegű fejlesztési programot indít Franciaország

A francia kormány elindítja az Emmanuel Macron által ígért beruházási programot az elkövetkező öt évre, mintegy 57 milliárd euró értékben.

Továbbra sem tudni, mit akar London

Erősen kérdéses, mekkora haladást érhetnek el a ma kezdődő újabb Brexit-fordulóban, mert Theresa May pénteki beszéde után sem lett világosabb, mit akar a brit kormány.
08:37
Vállalatok

Lakáscafeteria: jó hír érkezett a munkavállalóknak

Több kedvező változás is érinti a következő évtől a lakáscafeteriát, jövőre hatékonyabban támogathatja az állam a munkavállalók albérletét.
09:43
Vállalatok

Öldöklő verseny folyik a debreceni lakásokért

A gazdasági fellendülés miatt gyorsan fejlődik Debrecen és agglomerációjának ingatlanpiaca, a lakásokért a munkások, egyetemisták és külföldi befektetők is versenyben vannak.

Változik az üzemanyag ára szerdától

Csökkenti bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát és emeli bruttó 3 forinttal a gázolaj árát szerdán a Mol.

A tavalyi jó termés húzza az exportot

Akár az eddigi rekordot is meghaladhatja idén az agrár- és élelmiszeripari termékek kivitele Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára szerint.

Célt értek Matolcsyék a lazítással

Süllyedtek a kötvényhozamok, és újra gyengébb szintre került a forint, miután lazított monetáris politikáján a jegybank. A következő időszakban még alacsonyabb bankközi kamatokra lehet számítani.

Ezekre az eseményekre érdemes figyelni októberben

Az október számos fontos eseményt tartogat a befektetők számára, ami felbolygathatja mind a deviza, mind pedig a részvények piacát.

Egymilliárdból fejlesztik Kiskunfélegyháza iskoláit

Több mint egymilliárdból fejlesztik az oktatási intézményeket Kiskunfélegyházán – jelentette be Csányi József, a település polgármestere.

Konzultációt indított az Európai Bizottság

Az uniós szintű konzultáció a munkaszerződésekre vonatkozó szabályok korszerűsítéséről szól, hogy azok méltányosabbá és kiszámíthatóbbá váljanak a munkavállalók számára.

Ösztönzőkkel pöröghet az Xtend

A lapunknak nyilatkozó szakértő szerint az Xtend akkor lehetne igazán sikeres, ha a kínálati mellett a keresleti oldal is kapna segítséget.

Pénzügyi együttműködést köt Magyarország Vietnámmal

Pénzügyi, illetve szakképzési tárcaközi együttműködési megállapodást írt alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Orbán Viktor miniszterelnök által vezetett delegáció tagjaként Vietnamban.

Tovább gyengült napközben a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a mínusz 56,72 pontos nyitás után mérséklődött hétfőn kora délutánig. A vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Átvette a Strategon ügyfeleit a Codex

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélyét követően a Codex Értéktár Zrt. vette át a Strategon Értékpapír Zrt. által addig kezelt befektetési ügyfélállományt.

Az e-járművek hozhatják el a közlekedés zöld forradalmát

Az elektromos és az autonóm járművek hatékony eszközei lehetnének a közlekedés alternatív megújulásának – hangzott el a Klímabarát Települések Szövetsége szemléletformáló előadásán.

Nagyot zöldít jövőre Szerbia

A várakozások szerint 2018 végéig üzembe helyezik Szerbia egyik nagymértékű szélerőműparkját a vajdasági Antalfalván.

Brutális áron kelt el váza Genfben

A becsült ár tízezerszereséért és ezzel rekordáron, ötmillió svájci frankért (1,3 milliárd forint) kelt el egy bizonytalan korú kínai váza egy genfi aukción.

Biztos lesz elég gáz a téli szezonban

A téli fűtési szezon kezdetén az előző év azonos időszakához képest 23 százalékkal több, 4,3 milliárd m3 földgáz áll rendelkezésre a hazai tárolókban.
Világgazdaság Piactér