Fájnak a bankoknak a brókerbotrányok

Több mint 9 milliárd forintot szedett be tavaly a Befektető-védelmi Alap a fogyatkozó tagságtól, az idén pedig 10 milliárdnál is több a terv.

Új fegyvert kaphat a kezébe a NAV

A cégeknek alkalmassá kell tenniük számlázórendszerüket arra, hogy valós idejű adatot tudjanak szolgáltatni az adóhatóságnak – az NGM tervei szerint.

Csúszik az önkormányzati számlák államosítása

Változatlanul tesztelik az önkormányzati számlavezetési rendszert a Magyar Államkincstárnál, az indulás időpontja pedig nem ismert.

SIM-kártyák: nem tolják ki az egyeztetés határidejét

Szinte kizárt, hogy az ügyfelek minden SIM-kártyát határidőre egyeztessenek, módosítás azonban nem lesz, ám így is visszaszerezhetik kedvenc számukat.

Drága lesz a bankoknak a Brexit

Meghatározta a brit jegybank, mennyi tartalékot kell képezniük a bankoknak a Brexit miatt.

Tízéves mélyponton a kötvényállomány

A háztartásoknak a Quaestor csődje előtt még 80 milliárd forintnyi vállalati kötvényük volt, mára ez a mennyiség 24 milliárd forintra zsugorodott.

Hőségintézkedés volt a Mavirnál

Szerdán előzetes adatok alapján 6350 MW körül volt a napi csúcs bruttó rendszerterhelés negyedórás átlagértéke a fél egy és egy óra közötti időszakban.

Mindenki kivárásra játszik a búzapiacon

A búzaaratást idén nem kell korábbra hozni. A vágást még csak próbálgató gazdák a tavalyinál 10-20 százalékkal alacsonyabb termésmennyiséggel számolnak.

Siemens: Az ügyfelek beszélhetnek gépeikkel

A Siemens is a digitalizáció útjára lépett, fejlesztései egyedi gyártást, rugalmas kiszolgálást és rövidebb gyártási, szállítási időt ígérnek.

Szponzorált tartalom

Fenntartható csarnokokat szorgalmaz a kosárszövetség

A tao-forrás lehívásával nagyszerű lehetőségekkel rendelkezik a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, a pályázatoknál ugyanakkor ragaszkodnak a szigorú fejlesztési tervekhez. Az új létesítmények kapcsán rendkívül fontos szempont az energiatakarékosság, a fenntartható fejlődés és a környezettudatosság.

Az Europol is harcba szállt a zsarolóvírus ellen

Az Europol szoros kapcsolatban áll a vírusfertőzéseket bejelentő országokban működő bűnüldöző hatóságokkal és a fontosabb ipari partnerekkel.

Ha most nincs munkája, akkor már nagyon nehezen lesz

Többen dolgoznak Magyarországon, mint egy éve, és csökken a munkanélküliségi ráta. Elemzők szerint akiknek most nincs munkájuk, azok már nagyon nehezen fognak találni.
06:03
Vállalatok

Wáberer György már az ingatlanpiacra koncentrál

Olyan ingatlanok fejlesztésébe célszerű kezdeni, amelyek válság vagy konjunktúra idején is eredményesen üzemeltethetők – véli Wáberer György.
13:07
Vállalatok

Így vigyázhat a lakására a nyaralás ideje alatt

A Groupama Biztosító reprezentatív kutatásában arra keresett választ, hogy a nyaralásra készülő emberek menyire tudatosak otthonukat illetően.

Még évtizedekre vagyunk a magyar eurótól

Magyarország akár be is vezethetné az eurót, mert minden kritériumot teljesített, de a gazdasági tárcának és a jegybanknak más megfontolásai vannak.

Egyre több jel utal az euróövezet fellendülésére

Elemzők szerint jelentősen javulnak az euróövezet növekedési kilátásai, de a periféria megszenvedheti, ha az EKB elkezdi enyhítési ciklusának leépítését.

Komoly változások a lakástakarékoknál

A Fundamenta-Lakáskassza július 1-től az újonnan kötött lakás-előtakarékossági termékének kiutalási és felmondási időszakát is 2 hónapra csökkentette.

Uniós pénzből fejlődik a magyar e-ügyintézés

2,8 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból bővítik az elektronikus azonosítási és dokumentumhitelesítési szolgáltatásokat.

Concorde: kockázatos, de érdekes befektetés a Waberer’s

A befektetésben nem feltétlenül a Waberers’s fundamentumai vonzók, hanem azok árazása – áll a Concorde elemzésében.

Nagyot emelkedhet a Rába

A Rába árfolyama az elmúlt egy évben beragadt az 1150–1250 forintos sávba, amiből az elmúlt napokban felfelé próbált kitörni.

Csak a Richternek volt ma jó napja

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 189,80 pontos, 0,53 százalékos csökkenéssel, 35 455,97 ponton zárt szerdán.

Reagált a Waberer's egykori tulajdonosa interjújára

Erős szezonra készülhetnek a vízpartokon

A tavalyinál legalább 10 százalékkal nagyobb főszezoni forgalomra számíthatnak idén nyáron a hazai szálláshelyek. A vízpartok és a wellness a sláger.

Újabb konténervonat érkezett Kínából

Hetente, kéthetente érkezhet a BILK-re konténervonat a kínai Csangsa tartományból, az első szerelvény már befutott.

Új tulajdonosa van az Origo kiadójának

A Matolcsy Ádám vezette Magyar Stratégiai Zrt. vette meg a New Wave Media és Origo Media portfólió egyesítéséből létrejött New Wave Media Group Zrt-t.

Már jegyet is lehet venni a MÁV-nál

Működik a MÁV-Start online jegyértékesítési rendszere is, miután újraindult a társaság korábban kábelátvágás miatt leállt informatikai rendszere.
Világgazdaság Piactér