Végre elkelt Magyarország legnagyobb gabonaraktára

Az NRN Kft. az első alkalommal még ­10,7 milliárd forintért hirdette meg a céget, s azóta több kiíráson is túl vannak, az ár pedig egyre csökkent.

Formai hiba miatt vizsgálja a Balatontourist-ügyletet a GVH

Versenyfelügyeleti eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Konzum csoport érdekeltségébe tartozó BLT Group Zrt.-vel szemben.

Innovációs központokat létesít az EU

Az Európai Bizottság pályázatot hirdetett Okos gyárak az új EU-tagállamokban címmel, a tender olyan szervezeteket keres, amelyek a digitális innovációs központ szerepkörét tölthetik be.

A vártnál jobban növekedhet a magyar gazdaság jövőre

Londoni pénzügyi elemzők szerint a háztartási szektor erőteljes fogyasztási dinamikája jövőre az eddig vártnál nagyobb növekedést eredményez a magyar gazdaságban.

A munkaerőhiány az ételszállítók piacát sem kíméli

A termékfejlesztés a kulcs az ételszállító cégek 20 milliárd forintos piacán, de ez az ágazat is megsínyli a munkaerőhiányt.

Javult tegnaphoz képest a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 19,38 pontos emelkedéssel nyitott kedden.

Nyomasztó események miatt nyithatnak eséssel a nyugati piacok

Mérsékelten csökkenő indexekkel indul várhatóan a kereskedés kedden a vezető nyugat-európai tőzsdéken.

Nyolcadolt árfolyamon forognak mától a Mol-papírok

Mától hatályos a Mol-részvény felosztása (split) a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT): a társaság nyolcadolta részvényárfolyamát, a papírok névértéke mától 125 forint.

Valósággal kilőtt a traktorlízing

Mintegy 77 milliárd forint értékben szereztek be új mezőgazdasági gépeket a magyar vállalkozások az idei első fél évben – tudatta a Magyar Lízingszövetség.

Alig erősödött a forint

A Magyar Nemzeti Bank likviditásbővítő lépésének hatására felerősödött hétfői forintgyengülést kedd reggelig enyhe korrekció követte.

A bizonytalanság uralja a börzéket

A vezető papírok is gyenge napot zártak, gyengült az euró és a forint is – többek között ez történt tegnap a világ vezető piacain.

Az új gazdasági rendezetlenség kockázatai

Megfelelő korrekciók hiányában csak fokozódni fog az a kockázat, hogy a jelenlegi rend egy világgazdasági rendezetlenségnek adja át a helyét – véli Mohamed A. El-Erian, az Allianz vezető gazdasági tanácsadója.

Lakáskorszerűsítés ingyenhitelből

Szembemenő monetáris politikák hajthatják tovább a fontot

A Brexitet övező bizonytalanságot nem szereti a piac, ám a gazdasági folyamatok alakulása az elmúlt hónapokban a font malmára kezdte hajtani a vizet.

Vonzóvá teszi a fix lakáshitelt az MNB

A vállalati hiteleknél a kihelyezési versenyt nem fogja érdemben élénkíteni az MNB lépéssorozata a bankközi kamatok csökkentésére.

Élesben ismerkedhetnek a kkv-k a digitalizációval

Várhatóan januárban csatlakozhatnak az első kis- és közepes vállalatok az Ipar 4.0 mintaalkalmazások kialakítása című projekthez.
09:08
Vállalatok

Egyre nehezebb lesz felújított lakásokhoz jutni

Egy év leforgása alatt érezhetően nőtt a nagyobb alapterületű, új és újszerű otthonok iránti kereslet az ingatlapiacon.
08:37
Vállalatok

Lakáscafeteria: jó hír érkezett a munkavállalóknak

Több kedvező változás is érinti a következő évtől a lakáscafeteriát, jövőre hatékonyabban támogathatja az állam a munkavállalók albérletét.

Brexit: még fölösleges átmeneti időszakról beszélni?

Kizárólag azután lehetne megkezdeni a tárgyalásokat az Egyesült Királyság uniós kilépését követő esetleges átmeneti időszakról, hogy rendezték a kiválás főbb kérdéseit – állítja az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója.

Merkel tárgyalna a koalíciós jelöltekkel

Tárgyalást ajánlott valamennyi lehetséges koalíciós partnernek Angela Merkel kancellár, a jobbközép CDU elnöke hétfőn.

Továbbra sem tudni, mit akar London

Erősen kérdéses, mekkora haladást érhetnek el a ma kezdődő újabb Brexit-fordulóban, mert Theresa May pénteki beszéde után sem lett világosabb, mit akar a brit kormány.

NAV: nehezedik a tisztségviselők dolga

Egyre gyakoribb a vezető tisztségviselők felelősségre vonása az adóhatóság által megállapított adótartozásokért, jövőre pedig újabb jogszabályok lépnek érvénybe.

Ezekre az eseményekre érdemes figyelni októberben

Az október számos fontos eseményt tartogat a befektetők számára, ami felbolygathatja mind a deviza, mind pedig a részvények piacát.

Egymilliárdból fejlesztik Kiskunfélegyháza iskoláit

Több mint egymilliárdból fejlesztik az oktatási intézményeket Kiskunfélegyházán – jelentette be Csányi József, a település polgármestere.

Ösztönzőkkel pöröghet az Xtend

A lapunknak nyilatkozó szakértő szerint az Xtend akkor lehetne igazán sikeres, ha a kínálati mellett a keresleti oldal is kapna segítséget.

Csak a Mol-részvények íveltek fel zárásra a magyar tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 70,76 pontos, 0,19 százalékos csökkenéssel, 38 107,87 ponton zárt hétfőn.

Vegyes zárás a nyugat-európai tőzsdéken

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn.

Csökkenéssel fejezte be napját a BUX-index

Csökkenéssel zárt hétfőn a Budapesti Értéktőzsde legfontosabb részvényindexe, a BUX.

Rekordot döntött a kereskedelem Kína és Észak-Korea között

Alig egy hónapja még csúcsra járt Kína és Észak-Korea közötti kereskedelem. A feszültség növekedésével októbertől szigorítást ígér Peking.

A Whatsapp is megérezte a Kínai pártkongresszus előkészületeit

Akadozott a Whatsapp üzenetküldő szolgáltatás Kínában kedden, egy időben azzal, hogy a hatóságok egy jelentős pártrendezvény előtt megszigorították a világháló cenzúráját.

Végrehajtók tucatjai maradnak munka nélkül

Alaposan átrostálják a végrehajtói szakmát; hamarosan akár három tucat végrehajtónak is megszűnhet a megbízatása – írja a Magyar Idők.

Növekedés előtt áll a magyar acélipar

Fellendülés előtt állt a magyar acélipar, a növekedést elsősorban az építőipar bővülő felhasználása hajthatja a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés (MVAE) elnöke szerint.
Világgazdaság Piactér