Érdemes jó bort vinni a fesztiválokra is

A nyári fesztiválokon sem kell lemondani a minőségi borokról, de arra ne számítsunk, hogy elegáns borospohárral sétálgathatunk a fesztiválozók között.

Brexit: nem biztos a szabadkereskedelmi megállapodás az EU-val

A Brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter szerint nagyon valószínű, de nem teljesen bizonyos, hogy a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről folyó tárgyalássorozaton sikerül szabadkereskedelmi megállapodást elérni az Európai Unióval.

Fontos adatok érkeznek jövő héten a magyar gazdaságról

A jövő héten csaknem üres a makronaptár, munkaerőpiaci, ipari és külkereskedelmi statisztikai adatok jelennek meg.

Ingatlanosok rohanhatják meg a tőzsdét hamarosan

Ingatlanbefektetőket hozhat a tőzsdére az Országgyűlés által frissen elfogadott törvénymódosítás – írja elemzésében a Deloitte tanácsadó cég.

Nyári hangulatú napok a BÉT-en

Csökkenő forgalomban enyhén emelkedett a héten a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 35 599,51 ponton fejezte be a kereskedést, ami 87,04 ponttal, 0,25 százalékkal haladta meg az előző hetit.

Külföldre utazik? Jobb, ha egyeztet a bankjával

Egyre több hazai turista főként a bankkártyáját használva indul útnak külföldi nyaralásra, az elmúlt hónapok történései nyomán azonban nem árt tisztában lenni néhány változással.

Szünet a jászberényi kórház több osztályán: megszólalt a főigazgató

A jászberényi kórház folyamatosan eleget tesz feladatának: minden osztálya és szakrendelője működik, a betegeket fogadja és ellátja.

Százötvenezer fesztiválozót várnak a VOLT-ra

Kilencven százalékos technikai készültségi szinten áll a 25. Telekom VOLT fesztivál, amely hétfőn tíz órakor nyitja meg kapuit, és amelyre több mint százötvenezer vendéget várnak.

Az unokáink számára is nehézségeket hagyunk örökül

Elértünk arra a pontra, ahol a tétlenségnek sokkal nagyobb az ára, mint a cselekvésnek, és erről mindenki könnyen meg is győződhet.

Szponzorált tartalom

Fenntartható csarnokokat szorgalmaz a kosárszövetség

A tao-forrás lehívásával nagyszerű lehetőségekkel rendelkezik a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, a pályázatoknál ugyanakkor ragaszkodnak a szigorú fejlesztési tervekhez. Az új létesítmények kapcsán rendkívül fontos szempont az energiatakarékosság, a fenntartható fejlődés és a környezettudatosság.

Százezer évvel korábbi leletek átírhatják az emberiség történetét

A korábban véltnél jóval régebbre nyúlik vissza az emberiség kezdete: az eddig legrégebbinek hitt leleteknél 100 ezer évvel korábbiakra bukkant Marokkóban.

Hová tűnhetett a rekordmértékű bérnövekmény?

A valóság újra megcáfolta a tankönyveket, de ezt lassan már kezdjük megszokni. Akkor viszont hol keressük a magyarázatot?
13:15
Vállalatok

Fellélegezhetnek Londonban: nem drágulnak már annyira a lakások

Öt év után először enyhült az ingatlanár-emelkedés a brit fővárosban – jelenti a Bloomberg.
06:01
Vállalatok

Gigabírság és bontás vár a szabálytalan építkezőkre

A nagy összegű bírságok és a fennmaradási engedély eltörlése azt jelzik, a jövő héttől minden korábbinál szigorúbban büntetnek.

Nagyot zuhantak a nagy cégek beruházásai

Tavaly 20 százalékkal estek a beruházások, ebben a költségvetési szervek és a legalább 50 főt foglalkoztató vállalkozások is szerepet játszottak.

A legszegényebbeknek nem kell félniük a brit kilépéstől

A brit kormány az EU-tagság megszűnése után is biztosítja a legszegényebb fejlődő gazdaságoknak a jelenlegi vámmentes hozzáférést a brit piachoz.

Nagy napja volt a Török Áramlatnak

A Fekete-tenger fenekén pénteken megkezdődött az épülő Török Áramlat földgáz-csővezeték csekély- és mélyvízi szakaszának összekapcsolása.

Nyolcezer egyéni- és mikrovállalkozás indulhat

Június 30-tól adhatók be a kérelmek a fiatalok és az álláskeresők vállalkozóvá válását támogató európai uniós pályázatokra.

Megkopott kissé az arany csillogása

Közvetve a Fed monetáris politikája mozgatja az arany árfolyamát, a keresletet azonban nagyban befolyásolja az indiai vetési időszak kezdete is.

Megtámadták az OTP közgyűlési határozatait

Az OTP Bank Nyrt. egy részvényese bírósághoz fordult az adózott eredmény felhasználásáról rendelkező határozat hatályon kívül helyezése érdekében.

Nyári hangulatú nap volt a budapesti tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 179,76 pontos, 0,50 százalékos csökkenéssel, 35 599,51 ponton zárt pénteken.

Megvan az első fogyasztóbarát lakáshitel

Az FHB Kereskedelmi Bank lakáshitele – a pályázók közül elsőként – elnyerte a minősített fogyasztóbarát lakáshitel címet az MNB pályázatán.

Óriásfúzió alakul az amerikai mobilpiacon

Jól teljesít a Sprint árfolyama, mióta kiszivárgott, hogy épp véglegesítik az amerikai T-Mobile-lal való összeolvadási szerződését.

Szüneteltetik több osztály működését a jászberényi kórházban

Júliusban és augusztusban részlegesen szüneteltetik a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban a belgyógyászati-, a krónikus-, illetve a rehabilitációs osztály működését.

A Tesco 10,5 százalékkal emeli a béreket

Amiért az itthoni dolgozók demonstrációra készülnek, megkapják a Tesco brit dolgozói.

A kormánytól kér segítséget az öntözéshez az agrárkamara

A biztonságos élelmiszertermelés fenntartása érdekében vízhiányos időszak megállapítását kezdeményezte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.
Világgazdaság Piactér