Nagy üzlet lesz a mesterséges intelligencia a régióban is

Gyors növekedés várható régiónkban a mesterséges intelligenciára épülő megoldások piacán, a közeljövőben pedig itthon is elkezdődhet a terület egyik úttörője, a Watson üzleti célú felhasználása.

Még nagyobb járulékcsökkentés jön

A megállapodás szerint idén a minimálbér 15 százalékkal, a garantált bérminimum 25 százalékkal nőtt, a munkáltatói járulékok pedig 5 százalékponttal csökkentek.

Egyre borúlátóbbak a brit vállalatvezetők

Négy hónapos csúcson a kiskereskedelem, de a brit munkaadók pesszimizmusa továbbra sem akar csökkenni.

Nem lódul meg az infláció

Alacsony inflációs környezetre és gyors gazdasági növekedésre számít a jegybank idén és jövőre is.

A szankcióbumeráng

Már három éve, hogy Oroszország a nyugati országok által élesített, a kelet-ukrajnai inváziót megtorló intézkedésekre adott válaszként embargót alkalmazott az ellene szankciót bevezető országokra.

Emelkedéssel zárt a budapesti tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,17 pontos, minimális emelkedéssel, 38 109,21 ponton zárt csütörtökön.

Így zártak a nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

A legtöbb bank folyósíthat fogyasztóbarát lakáshiteleket

Szinte minden, a lakossági piacon jelentősebb kitettséggel rendelkező pénzügyi szolgáltató megszerezte az engedélyt minősített fogyasztóbarát lakáshitelek folyósítására.

Válogatott kortárs festményeket árverez el a Neon Galéria

A Neon Galéria vezetője, Tóth Árpád által indított kortárs aukciós projekt október 1-jén jelentkezik ismét, ezúttal festményekkel.

Francis Bacon és Jean-Michel Basquiat alkotásai a Christieʼs aukcióján

Bacon, a legfontosabb brit kortárs festő egyik ikonikus munkája 46 év után újra kikerül a piacra, ráadásul horribilis becsértékkel.

A jegybankárok megváltoztatott játékszabályai

miért van az, hogy a jegybankárok inkább foglalkoznának a mandátumukon kívül eső ügyekkel, mint a saját felelősségi területükkel?

Lakáskorszerűsítés ingyenhitelből

Érik a mobilfrigy Amerikában

Újrakezdődtek a tárgyalások az amerikai T-Mobile US és a Sprint között, miután utóbbi anyavállalata, a japán SoftBank eladásra kínálta a mobilszolgáltatóban lévő 80 százalékos tulajdonát.

Magyarország a világ legbékésebb országai közé került

A világ tizenöt legbékésebb országát, köztük Magyarországot bemutató cikket ismertetett csütörtökön, a béke nemzetközi napján a The Daily Telegraph.

Acélipari óriásfúzió Európában

Egyesíti európai érdekeltségeit az indiai Tata Steel és a német ThyssenKrupp, megalkotva ezzel a kontinens második legnagyobb acélipari társaságát.
09:43
Vállalatok

Öldöklő verseny folyik a debreceni lakásokért

A gazdasági fellendülés miatt gyorsan fejlődik Debrecen és agglomerációjának ingatlanpiaca, a lakásokért a munkások, egyetemisták és külföldi befektetők is versenyben vannak.
10:06
Vállalatok

Fontos tippek: ezekre érdemes figyelni lakásvásárláskor

A lakásvásárlás sok buktatót és csapdát rejt magában. Különösen azon vevők számára, akiknek nincs gyakorlatuk benne, azaz nem cserélik le néhány évente az otthonukat.

Több sebből is vérzik az atomegyezség

A nagyhatalmak megpróbálják rábírni Donald Trump amerikai elnököt, hogy ne mondja fel az Iránnal kötött nukleáris megállapodást.

Ismét tízezrek vonultak utcára a francia munkajogi reform miatt

Ismét több tízezren vonultak csütörtökön az utcákra a francia nagyvárosokban a legradikálisabb szakszervezet a CGT felhívására, hogy második alkalommal tiltakozzanak a tervezett francia munkajogi reform ellen.

Csúcson az euróövezet fogyasztói hangulata

A várt stagnálás helyett tizenhat éves csúcsot ért el a fogyasztói bizalom szeptemberben az euróövezetben.

Az orosz jegybank irányítja majd a bajba került bankot

Az orosz jegybank csütörtökön bejelentette, hogy átveszi az eszközállománya alapján 12. legnagyobb orosz pénzintézet feletti irányítást.

Angliai magyarok a célkeresztben

Kisebb alaptőke-emelésről dönthet októberben a NordTelekom közgyűlése. Emellett a társaság angliai sztorijáról remélhetünk hamarosan híreket.

Marad az eddigi monetáris politikájánál a japán jegybank

A várakozásokkal összhangban nem változtatott monetáris politikáján a japán jegybank, amely egyúttal arra biztatta a piacokat, hogy higyjenek abban, hogy az infláció eléri a 2 százalékos célszámot.

Csökkenéssel nyitott a New York-i tőzsde

Csökkenéssel nyitottak csütörtökön a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

Nem vonul ki a Metro a tőzsdéről

Cáfolta a Metro német áruházlánc azt a sajtóértesülést, miszerint vezetője tárgyalásokat folytatott a vállalat részvényeinek tőzsdei kivezetéséről.

Már idén felpöröghet a lóversenyfogadás

Dinamikus növekedéssel néhány éven belül 8-10 milliárd forintos éves árbevételt érne el a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft.

Idén is az Electrolux volt a legfentarthatóbb

Az Electrolux megtartotta iparági vezető pozícióját a tartós fogyasztási cikkek kategóriájában a Dow Jones Fenntarthatósági Világindexén (DJSI World).

Megéri jó helyre építkezni

Akár 6-7 százalékos bruttó bérletidíj-hozam is elérhető egy új építésű lakás kiadásával, de az ingatlannak megfelelő környéken kell elhelyezkednie.

Továbbra is nehéz lesz közlekedni az Árpád hídnál

A BKV Zrt. októberig meghosszabbította a forgalomkorlátozások idejét az Árpád hídi metróállomás környezetében az M3-as metróvonal felújításának előkészítési munkálatai miatt.
Világgazdaság Piactér