Versenyképesség a Duna régióban

Egyértelmű, hogy Németország és Ausztria a legtöbb tényező szempontjából külön kategóriát képez – véli Goreczky Péter, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető elemzője.

Több megálló neve változik a 3-as metró felújítása után

A 3-as metró felújításával kapcsolatban a napokban megjelent látványterveken nem csak a megújult állomások láthatók, de az új állomásnevek is felfedezhetők.

Megtámadja Ausztria a paksi bővítést

Ausztria keresetet nyújt be az Európai Bíróságnak a paksi atomerőmű bővítése ellen – jelentette be az osztrák környezetvédelmi tárca. Ennek azonban értesüléseink szerint nincsen halasztó hatálya. A Miniszterelnökség közlése szerint a kormány továbbra is kitart a beruházás mellett.

Újabb mentőöv a görögöknek

Jóváhagyták az országot segítő nemzetközi pénzügyi mentőcsomag következő, 6,7 milliárd eurós részletét a közös valutát használó európai uniós tagországok pénzügyminiszterei hétfőn Brüsszelben.

Lendületben maradhat a német gazdaság

A német központi bank úgy látja, hogy az év végi lassulás dacára a német gazdasági növekedés nem csappan meg az idén sem.

Tovább csökkent az álláskeresők száma Zala megyében

Zala megyében 2016-hoz képest négy százalékkal csökkent december végén az álláskeresők száma.

Szponzorált tartalom

Még könnyebben kaphat felújítási hitelt

Még kedvezőbb feltételekkel kapható az MFB-s ingyenhitel.

Blockchain: fejleszteni nagyon tudunk, de használni még nem

A magyar informatikusok ott vannak a block­chain­fejlesztések nemzetközi élvonalában – véli Szilágyi Imre befektetési szakértő.

Esett a forint árfolyama

A forint gyengült a vezető devizákkal szemben a bankközi piacon hétfő kora estére a reggeli értékekhez képest.

Változó zárás a nyugati piacokon

Vegyesen fejezték be a napot a vezető európai tőzsdemutatók hétfőn, de csak szerényen mozdultak a pénteki záróértékükhöz képest.

Történelmi csúcsot döntött a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 980,50 pontos, 2,45 százalékos emelkedéssel, 41 002,39 ponton zárt hétfőn.

A volt katalán elnök szerint eljött a tárgyalás ideje

Madrid fenyegetései ellenére a függetlenségpárti erők alakítanak kormányt Katalóniában, ezért itt az ideje tárgyalni – jelentette ki Carles Puigdemont leváltott katalán elnök.

Félmilliárdot költöttek az endo­metriózisos páciensekre

Tavaly több mint félmilliárd forintot költött az egészségbiztosító hétezernél több endometriózisban szenvedő nő kezelésére. 1100 beteget meg is operáltak.

Milliárdokból fejlődhet a betegbiztonság

A betegbiztonságot erősítő fejlesztésekre fordíthat 2 milliárd forintot az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).

Terepszemlét tart az Amazon

Ötmilliárd dolláros beruházás és 50 ezer munkahely a tét. Még húsz város van versenyben az Amazon keleti parti központjáért. A győztes azonban rá is fázhat, ha túl sok kedvezményt ad.

Tízmilliárd jut idén bölcsődei fejlesztésekre

Az állami milliárdok döntően új férőhelyek létrehozását jelenti, és elsősorban a közép-magyarországi régiót érinti majd.

Nem adnak ki elfogatóparancsot a volt katalán elnök ellen

A spanyol legfelsőbb bíróság elutasította az ügyészség által kezdeményezett, Carles Puigdemont ellen szóló elfogatóparancs kibocsátását.

Részben leállt a kormányzat működése

Megmerevedtek az álláspontok, ennek ellenére a hét végén is folytatódott az egyeztetés az amerikai kormányzat működésének finanszírozását átmenetileg biztosító törvényről.
13:05
Vállalatok

Budapesten a leggyorsabb a lakáseladás

Tavaly a fővárosban minden szegmensben nőtt, vidéken pedig csökkent a használt lakóingatlanok értékesítési ideje 2016-hoz képest.
09:41
Vállalatok

2017-ben még folytatódott a drágulás a lakáspiacon

A használt lakások piacán januárban Budapesten 548 ezer forint, Debrecenben 308 ezer forint, Győrben 338 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár.

Novemberben is folytatódott a bérek emelkedése

A bruttó átlagkereset 323 000 forint volt 2017. novemberben, 13 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban – derül ki a KSH friss adataiból.

Javított világgazdasági előrejelzésén az IMF

Felfelé javította a világgazdaság idei és jövő évi növekedésére vonatkozó becslését a Nemzetközi Valutaalap.

Csökkent a munkanélküliség Szlovákiában

A munkát keresők száma a múlt hónap végén közel 195 ezret tett ki, ez az egy évvel korábbihoz képest több, mint 80 ezerrel volt kevesebb.

Az Alteónak bejött a darabolás

A részvények többségénél eddig nem látszik az eredmény, de az Alteónál egyértelműen azonosítható a forgalmi adatokban a részvény split hatása.

Repedések a megszokás falán – úton a modern közgazdaságtan megújulása felé?

Az MKB Csoport két tagja is az AgrárgépShow-n

Az MKB Pénzügyi Csoport két tagja az MKB Bank és az MKB-Euroleasing kiemelt helyszínen, közös standdal vesz részt az AGROmashEXPO és AgrárgépShow 2018 kiállításon.

Csupán 2,5 százalékkal túlértékelt a forint árfolyama

Idén januárban 862 forintért kaphatunk egy Big Mac szendvicset Magyarországon, ami 3,43 amerikai dollárnak felel meg.

Közösségi feldolgozókat építenek Hegyalján

A borvidéken közösségi márkát is építenek, ezek segítségével pedig a kis szőlőtermelők különösebb beruházás nélkül is borkészítővé válhatnak, de legalábbis képesek lehetnek megélni akár a szőlészetből is.

Elképesztő mennyiségű áramot használt el Kína

Kína villamosenergia-fogyasztása tavaly 6310 milliárd kilowattóra (631 ezer terrawatt) volt, ami 6,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál – közölte az ázsiai ország energiahivatala.
Világgazdaság Piactér