Ösztönzőkkel pöröghet az Xtend

A lapunknak nyilatkozó szakértő szerint az Xtend akkor lehetne igazán sikeres, ha a kínálati mellett a keresleti oldal is kapna segítséget.

Új tanműhellyel bővül a Continental

A tanműhely, melynek létrehozásához a kormány közel 123 millió forint támogatási keretet biztosított, a gyorsan fejlődő technológia oktatásában vállal szerepet.

Elégedett Szerbiával a valutaalap

Az év elején tapasztalt nehézségek ellenére folytatódik a szerb gazdaság felépülése a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége szerint.

Hasít az eurózóna versenypiaca

Az árnyomások növekedésének közepette a várakozásoknál jóval erősebb ütemben bővült az euróövezeti magánszektor szeptemberben az IHS Markit elemzése szerint.

Az összefogást erősítik

Jelentősen erősödött a gazdatársadalom érdekérvényesítő képessége – mondta a Világgazdaság megkeresésére Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

Nőtt az egyéni gazdaságok aránya

A földhasználatban is tükröződnek a kormány egyéni, családi, illetve kis- és közepes gazdaságokat támogató birtokpolitikájának eredményei.

A német gazdasági teljesítmény miatt fut be Merkel?

A stabilitásnak és a gazdaság robusztus teljesítményének köszönhetően Angela Merkel kancellár az előrejelzések szerint megnyeri a vasárnapi parlamenti választást.

A jegybank kezdeményezte a Strategon felszámolását

A jegybank visszavonta a Strategon Értékpapír Zrt. befektetési vállalkozás engedélyét és kezdeményezte annak felszámolását.

A Richter-papírok erősödtek csak délutánig a pesti börzén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a plusz 1,25 pontos nyitás után csökkent pénteken kora délutánig.

Gyengült a magyar tőzsdeindex délelőtt

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a plusz 1,25 pontos nyitás után csökkent pénteken délelőtt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek.

May a Brexit után is ragaszkodna az uniós munkavállalókhoz

A brit miniszterelnök szerint London azt szeretné, ha a brit EU-tagság megszűnése után is Nagy-Britanniában maradnának a külföldi EU-állampolgárok.

Újabb 100 busszal bővül a Volán

Száz új Credo buszt adott át megrendelőinek a Kravtex-Kühne csoport, a járművek három közlekedési társaságnál állnak forgalomba.

A nyáron eldőlt 300 milliárd forint vidékfejlesztési forrás sorsa

Nagy lendületet vett a Vidékfejlesztési Program keretében benyújtott kérelmek elbírálása, nyár végére már a források 60 százalékáról döntés született.

Vevők tömegei a FuturAqua részvénypiacán

Nagy forgalomban limitig húzták tegnap a FuturAqua részvényét a befektetők, miután a cég szerbiai klinikai vizsgálatokról közölt kedvező hírt.

Lakáskorszerűsítés ingyenhitelből

Stabilizálták a sertéspiacot

A kormány intézkedései nyomán a korábban tapasztalt sertéslétszám-csökkenés megállt, és az orosz embargó okozta válság idején sem fogyatkozott tovább a hazai állomány.

Trump példátlan próbatételt ígért Kim Dzsong Unnak

Donald Trump legújabb Twitter-üzenetében ismét megfenyegette Kim Dzsong Unt: az amerikai elnök szerint „példátlan próbatétel elé fogják állítani” az észak-koreai vezetőt.

Madrid kész megvesztegetni a katalánokat

A madridi kormány hajlandó tárgyalni Katalóniával a finanszírozási rendszer reformjáról, feltéve, ha a régió eláll a függetlenségi népszavazástól.

Bővült az agrárexport

Jelentősen megugrott az agrárexport 2010 és 2016 között. A kivitel értéke a vizsgált időszakban 2247 millió euróval 8037 millió euró­ra nőtt.

Stabilan növekednek a húsfeldolgozók

Húzóágazat a feldolgozóiparon belül a húsfeldolgozás, tavaly hazánkban 853 piaci szereplő 833,6 milliárd forintos árbevételt ért el.
09:43
Vállalatok

Öldöklő verseny folyik a debreceni lakásokért

A gazdasági fellendülés miatt gyorsan fejlődik Debrecen és agglomerációjának ingatlanpiaca, a lakásokért a munkások, egyetemisták és külföldi befektetők is versenyben vannak.
10:06
Vállalatok

Fontos tippek: ezekre érdemes figyelni lakásvásárláskor

A lakásvásárlás sok buktatót és csapdát rejt magában. Különösen azon vevők számára, akiknek nincs gyakorlatuk benne, azaz nem cserélik le néhány évente az otthonukat.

Nagy üzlet lesz a mesterséges intelligencia a régióban is

Gyors növekedés várható régiónkban a mesterséges intelligenciára épülő megoldások piacán, a közeljövőben pedig itthon is elkezdődhet a terület egyik úttörője, a Watson üzleti célú felhasználása.

Székhelyszolgáltatást vett igénybe? Erre a dátumra figyeljen

Egy hetük maradt a bejelentésre azoknak a vállalkozásoknak és egyéni vállalkozóknak, amelyek már tavaly vagy azelőtt székhelyszolgáltatást vettek igénybe.

Nagyot gurít a Takarékbank

Magyarországon egyedülálló új megoldást fejlesztett ki a Takarék Csoport, a négy keréken guruló bankot. Az ATM-mel felszerelt kisbusz a jövő héttől bárhol felbukkanhat.

Milliárdokat fordítanak a somogyi kerékpáros infrastruktúrára

A somogyi megyeszékhelyről Balatonlelle és a Zselici Csillagpark is biztonságosan elérhető lesz biciklivel az újabb milliárdos bicikliút-fejlesztésnek köszönhetően.

A legtöbb bank folyósíthat fogyasztóbarát lakáshiteleket

Szinte minden, a lakossági piacon jelentősebb kitettséggel rendelkező pénzügyi szolgáltató megszerezte az engedélyt minősített fogyasztóbarát lakáshitelek folyósítására.

Menekülnek otthonaikból a vulkánkitöréstől tartó helyiek Balin

Csaknem tízezren hagyták el otthonukat egy lehetséges vulkánkitörés miatt Balin.

A tervezettnél több forrást vont be a Polish Enterprise

Az Enterprise Investors magántőke-befektetési társaság három hónap piaci jelenlét után lezárta a forrásgyűjtést a Polish Enterprise Fund VIII alapnál.

Egy kivétellel mindegyik európai piac rosszul kezdett

Párizs kivételével csökkenéssel nyitottak a vezető európai értéktőzsdék pénteken.

Acélipari óriásfúzió Európában

Egyesíti európai érdekeltségeit az indiai Tata Steel és a német ThyssenKrupp, megalkotva ezzel a kontinens második legnagyobb acélipari társaságát.

Jól bevásárol Boeingből a Turkish Airlines

Negyven Boeing Dreamlinert rendelt 11 milliárd dollár értékben a Turkish Airlines. A gépek a tervek szerint 2019 és 2023 között érkeznek meg Isztambulba.

Áttörést érhettek el a HIV-vírus megfékezésében

A HIV-törzsek 99 százalékát megtámadó ellenanyagot fejlesztettek ki amerikai tudósok a Sanofi gyógyszergyár munkatársaival együttműködve.

Milliárdos trafóállomást adott át at az E.ON

Az E.ON Hungária Zrt. beruházásaként pénteken átadtak egy 2,5 milliárd forint értékű transzformátor állomást a tatabányai és a tatai ipari park ellátására.
Világgazdaság Piactér