Bajban lehetnek a hazai almatermelők

Idén várhatóan a hazai termés szokásosnál is nagyobb hányada lesz csupán léalma-minőségű, így a termelők magas árvárakozásait a szakértők már most lehűtik.

Internet: csak Romániát előzzük a régióban

2010-ben a magyar háztartások 58 százalékának volt internet-hozzáférése, 2016-ban pedig már 79 százalékuknak, de jelentősek regionális különbségek.

Tovább emelkedett a fizikai dolgozók órabére

Újabb 2 százalékkal, éves összehasonlításban 17 százalékkal nőtt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére.

Kiszorulnak a magyar diákok a belvárosi bérlakáspiacról?

Van, ahol két év, de sehol sem több, mint négy és fél év a fedezeti időtáv az egyetemvárosokban és az egyetemek vonzáskörzetének számító budapesti kerületekben. Ennyi időre tervezhető bérlés esetén még mindig megéri a diákoknak lakást venni.

Újabban nem tud hibázni a Netflix

A cég piaci értéke lassan 80 milliárd dollárra rúg, csak az idén 50 százalék feletti emelkedést láthattunk a részvényektől.

Növekvőben a céges bankkártyák száma

Látványosan bővült az elmúlt két évben a Magyarországon kibocsátott üzleti bankkártyák száma, miközben a teljes piac gyakorlatilag stagnált a darabszám szerint.

Aknákat robbantott a horvát erdőtűz

Vélhetően aknák robbantak fel egy erdőtűz miatt Horvátországban vasárnapra virradóra.

Országos razziába kezd a rendőrség

Nehéz tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőriz a rendőrség országszerte a jövő héten. Az akciók soárn több fontos szabály betartását vizsgálják majd.

Tragikussá vált a méhpusztulás hazánkban

Az ázsiai méhatka terjesztette vírus az utóbbi évek legnagyobb méhpusztulását okozta Magyarországon.

Leszámolna az olcsó munkaerővel a brit Munkáspárt

A brit Munkáspárt véget vetne az alacsony bérért dolgoztatott munkaerő „nagybani importjának” a közép-európai EU-tagállamokból – nyilatkozta a párt vezetője.

Hatalmas a torlódás a Balaton felé

Több kilométeres dugó alakult ki az M7-es autópálya 29-es kilométerszelvényében, Martonvásár térségében.

Várost nézne? Látogasson el a szomszéd utcába

Sok mindenre választ kaphat az érdeklődő azokon a tematikus városi sétákon, amelyeknek a szervezésével egyre több cég foglalkozik.
10:13
Vállalatok

Egy hét múlva jön a nagy ingatlanboom

Az egyetemi ponthatárok kihirdetésével pörög fel igazán az egyetemvárosi lakások és albérletek piaca – írja az OTP Ingatlanpont közleményében. 
20:59
Vállalatok

Így szabadul lakásától a magyar

Öt-tíz százalékot ismét jó eséllyel lehet alkudni a használt lakások árából a fokozatosan lassuló és újra kínálativá váló piacon.

Izrael élen jár a mérnökök és informatikusok képzésében

Izrael élen jár az információs technológia gazdasági életben való alkalmazásában, kiberbiztonságban és a mérnök-, valamint informatikusképzésben is, így ezeken a területeken értékes partnere lehet hazánknak.

Aggódik az infláció alakulása miatt a Fed

A hét fő eseménye a Fed kamatdöntő ülése lesz, ahol „csak” a kommunikáció iránya kelthet majd izgalmakat a piacokon.

Erősen bizakodó a horvát jegybank

A horvát jegybank 2,8 százalékról 3 százalékra javította fel az idei gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését, hogy tovább élénküljön az export és nőjenek a beruházások.

Nőttek a kockázatok

Az árupiacokon tapasztalható gyenge aktivitás erősen rányomta bélyegét az itt aktív befektetők eredményességére. A közeljövő a várakozások szerint kevés változást ígér.

Félnek a részvényektől a gazdagok

A vagyonos réteg nem akar sokat kockáztatni, a lakossági állampapírokban és a meggyőző teljesítményű befektetési alapokban bízik.

Álmosan kezdett a forint

Alig változott a forintárfolyam hétfőre virradóra a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizapiacon.

Így kezdik a hetet az európai tőzsdék

Vegyes kezdésre lehet számítani hétfőn a főbb európai értékpapírpiacokon.

Brexit: lelépne a Wall Street Londonból

A Bank of America (BoA) – elsőként az amerikai bankok közül – úgy döntött, hogy Dublinba helyezi át Európai Uniós központját a Brexit után.

Hiánycikk lesz, de legalább időben érkezik az új iPhone

Van még bőven növekedési potenciál az Apple árfolyamában, amelynek lökést adhat az új generációs okostelefon, az ősszel debütáló iPhone 8.

Lángolnak az olajtartályok Ecsegfalván

Kétszáz darab, újrahasznosításra váró, fáradtolajat tartalmazó tartály gyulladt meg vasárnap délután a Békés megyei Ecsegfalván, egy ipari telephelyen.

Rettentően sok a kövér gyerek hazánkban

Egyre több hazánkban az elhízott gyerek, európai viszonylatban háromszor annyi, mint húsz évvel korábban.

Jelentős orvosi bravúr Debrecenben

Az országban elsőként a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában végeztek tüdőverőér-­tágítást – közölte a felsőoktatási intézmény.
Világgazdaság Piactér