Gátat szab a cégeknek az Irinyi-terv

Háromezer cég foglalkozik fémmegmunkálással idehaza, együttes árbevételük meghaladja a 470 milliárd forintot, az újraiparosítás stratégiájában mégsem tartoznak a kedvezményezettek közé.

Magasra szökhet a panziók száma

Bővülhet a panziók mérete és száma, miután egy rendeletmódosítás a nagyobb szállásoknak is lehetővé tette az átminősítést, többségüket esélyessé téve a pályázati támogatásra.

Piacképes biotechnológiai fejlesztések

A Bay Zoltán Kutatóközpont Biotechnológiai Divíziója komplex agrár-biotechnológiai fejlesztéseivel járul hozzá az agrárium versenyképességének növeléséhez és a fenntartható mezőgazdasági termelés megvalósításához.

Ötven éve nem fizettek ennyi adót az OECD-országokban

Immár a hetedik egymást követő évben és több mint ötvenéves csúcsra emelkedett tavaly a GDP-arányos összadóbevétel az OECD tagállamaiban.

A tartozások tönkretehetik a vállalkozásokat

Öt éve nem vittek haza ilyen kevés pénzt a brókerek

Annak ellenére nőtt a brókercégek eredménye, hogy idén már nem csupán a Befektető-védelmi Alaphoz, hanem a Quaestor- és Hungária-kötvényeseknek fizető Kárrendezési Alaphoz is hozzá kellett járulniuk.

Szinte alig változott valamit a forint árfolyama

Az euróhoz és a dollárhoz képest árnyalatnyit gyengült, míg a svájci frankkal és a japán jennel szemben kissé erősödött a forint.

Magára találhat a Gemalto

A világ vezető digitális biztonsági rendszer fejlesztője gyenge évet tudhat maga mögött.

Erősödött estére a forint

Erősödött a forint a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben csütörtök kora este a reggeli szintekhez képest.

Mától olcsóbban tankolhatunk

Csökkent bruttó 2 forinttal a benzin literenkénti nagykereskedelmi ára pénteken, a gázolaj ára nem változott.

Bankszövetség: át kell gondolniuk stratégiájukat a bankoknak

Hosszú távon a bankok is nyernek az alacsony kamatokkal felpörgetett gazdasági növekedésen a Magyar Bankszövetség elnöke szerint.

Védelmi misztérium

„Ha a kőolaj a folyékony arany, akkor az adat teljes joggal nevezhető illékony aranynak” – véli Szentkuti Gabriella, a Microsoft Magyarország ügyvezetője.

Megbéníthatja az olasz Black Friday-t az Amazon-dolgozók sztrájkja

Emberségesebb munkafeltételeket és jobb bérezést követelnek maguknak az Amazon olaszországi dolgozói, akik a Black Friday napjára 24 órás sztrájkot hirdettek.

Zavar az Air.-ben

A megújuló adóeljárásban a szövegnek az a kilencven százaléka is zavarba ejtő, amelyik nem változott, meg az a tíz százaléka is, amelyik viszont igen – mondja Fehér Tamás, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda ügyvédje.

Háromezer projekt már pályázati forráshoz jutott

Összesen 16 milliárd forint innovációs támogatást nyert 80 közép-magyarországi vállalkozás jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új termék, prototípus vagy technológia fejlesztésére.

Lázár: jelentős béremelésre lenne szükség az egészségügyben és az oktatásban

„Nem lesz érdemi változás az egészségügyben, ha nem tudjuk tovább emelni a béreket” – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egy csütörtöki rendezvényen.

Kiderült, mik a hazai települések legnagyobb problémái

Az energiahatékonyság és a közlekedés jelenti a hazai települések legnagyobb problémáját – derül ki a GE felméréséből.

Ellenállásokba ütközik a forint további gyengülése

A forint hirtelen gyengülése nem jár veszéllyel, a folyamatba a jegybank sem fog beavatkozni – állítják a Világgazdaságnak nyilatkozó szakértők.
06:41
Vállalatok

Egyről három évre emelkedhet az illetékkedvezmény tartama

A változtatás az új és a használt lakást vásárlók akár 20-30 százalékát érintheti kedvezően – mondta a Világgazdaságnak Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák ügyvezetője.
06:30
Vállalatok

Nincs napirenden a lakásáfa kérdése

Sorsdöntő kérdésekről, az építőipar további növekedésének kormányzati támogatási lehetőségeiről rendeznek ágazati csúcstalálkozót a Nemzetgazdasági Minisztériumban.

Többet vásároltunk idén ősz elején, mint tavaly ugyanekkor

A nyers adat szerint 5,6, naptárhatástól megtisztítva 6,2 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit a kiskereskedelmi üzletek forgalma.

Az e-kormányzat fejlesztésére 2020-ig kétszázmilliárd forintot fordítanak

A visegrádi országokkal kezdi meg az egyeztetést a 2020 utáni uniós költségvetésről a kormány, Lázár János kancelláriaminiszter a felzárkózási alapok megmaradásával és a visszatérítendő források felfutásával számol.

Ráér az új blokk átadása

Jóval többet keresünk, mint egy éve

Idén szeptemberben a bruttó átlagkereset 292 900 forint volt, 13,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból.

Rossz volt a hangulat, és alacsony a forgalom

A hét első három napjában elért 5 százalékos emelkedés után csütörtökön egész nap negatív tartományban tartózkodott a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.

Minden készen áll az Xtend indulásához

Rekordokat hozhat a karácsonyi roham

Bevételnövekedést várnak az áruházláncok az év végi vásárlási láztól, a szárnyasok és az édesvízi halak kereslete 15, illetve 20 százalékkal is megélénkülhet.

Siemens: 130 éve Magyarországon

A Magyarországon 130 éve bejegyzett vállalat adta többek között az országnak az első villamost, az első földalattit, az első rádióállomást és az első automata vezérlésű metrót.

Kevesebb cég, több vendég

A magyar GDP növekedését meghaladó ütemben nőtt a szálláshely-szolgáltatással és a vendéglátással foglalkozó cégek árbevétele, mégis átlagon aluli bérek jellemzik az ágazatot.
Világgazdaság Piactér