Hátszéllel ezer évre előre

Egyre nagyobb teret nyernek a hosszú távú befektetési formák a pénz- és tőkepiacokon: a száz- vagy akár ezeréves futamidejű eszközök színesítik a palettát, de a profikat nem tévesztik meg.

Nincs már elzárt település az országban

A rendkívüli időjárás miatt csak vasárnap 300 beavatkozást végeztek a tűzoltók. Továbbra is tízezrek vannak áram nélkül.

A Twitter is betiltja a kriptovaluták reklámjait

A mikroblog-szolgáltatást nyújtó közösségi portál két héten belül tervezi bevezetni az intézkedést.

Filmsztárok és producerek nyomában

Előfordult már, hogy direkt azért mentek el valahová, mert korábban egy sztár ott járt? Ezúttal elvisszük önöket a filmturizmus világába.

Kedden kiderül, mennyi volt a januári átlagkereset

Kevés makrogazdasági adat jelenik meg a jövő héten: a legfontosabbak a januári keresetek alakulása és az államháztartás központi alrendszerének február végi helyzetéről szóló részletes tájékoztató lesz.

Most még kérhető az szja-bevallás postázása

A NAV március 19-én megkezdi adóbevallási tervezetek postázását, amelyet még hétfő éjfélig lehet kérni sms-ben, a NAV honlapján vagy telefonon.

IMF: törékeny a román gazdasági növekedés

A Nemzetközi Valutaalap az idén 5 százalékos román gazdasági növekedésre számít, becslésük szerint középtávon a növekedés 3 százalékra lassul.

Alacsonyabb ütemű az euróövezeti pénzromlás

A februári infláció 1,1 százalék volt a januári 1,3 százalék után, egy éve 2 százalék volt a fogyasztói árak éves emelkedésének az üteme az eurózónában.

A legfiatalabb konyhafőnök

Pereszlényi Alexandra, a Bagolyvár étterem ifjú séfje gyerekkora óta készül a legjobbnak lenni, az őszi, Frankfurtban rendezett ifjúsági szakács-világbajnokságon a top 5-ben végzett.

A Google bejelentése óta gyengül a bitcoin

A keresőóriás szerdán jelentette be, hogy júniustól betiltja az összes kriptovaluta és az azokkal való kereskedési opciók reklámozását.

Az OTP húzta a kereskedést az elmúlt héten

A háromnapos, rövid héten erősödött a BUX, amely főként az OTP-nek köszönhető.

Szabadul az amerikai állampapírtól Kína

Kína hat hónapja legalacsonyabb szintre csökkentette amerikai állampapír-portfólióját januárban, de így is az Egyesült Államok legnagyobb hitelezője maradt.

Putyin negyedszer is elnök lehet

A hivatalban lévő államfő nyerhette meg a vasárnapi orosz elnökválasztást az előzetes adatok szerint.

Elszállt az Air Berlin

Furcsa ügyletek és különös stratégia: a csődbe ment Air Berlin légitársaság nyilvánvalóan nem csupán a sokszor emlegetett vacak vezetés miatt siklott félre.

A jövő héten is lesz fagy és hó

A következő napokban is többfelé várható havazás, és mínusz 10 fok körüli hideg.

Belefulladnak a szemétbe a Galápagos-szigetek

Január óta 22 tonna szemetet gyűjtöttek a Galápagos-szigetek partjain. A hulladékot az esetleges invazív fajok érkezése miatt át is vizsgálják.

Tízezreket hagyott áram nélkül a hóvihar

Nincs áram több tízezer fogyasztónál Hajdú-Bihar, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben, ugyanakkor Hevesben már helyreállt a szolgáltatás.

Riasztási fokozat: Piros

Halálos kimenetelű rendőrgázolás, adótrükkök, perpatvarok – a Red Bull thaiföldi társtulajdonosai veszélyeztetik Dietrich Mateschitz életművét.

Ami a vibráló doboz után jön

Az otthoni tévézés és mozizás élménye hosszú évtizedek berögződései alapján hagyományosan a nappaliban lévő vibráló dobozokhoz, újabban pedig a lapostévékhez kötődik. Megnéztük, merre tart a világ.
16:12
Vállalatok

A Rózsadombra is felért az árhullám

Az országban a harmadik legmagasabb átlagos ingatlanárakkal a II. kerület büszkélkedhet, tavaly egy négyzetméterért 560 ezer forintot kellett fizetni.
18:45
Vállalatok

Digitális jövőkép a szektorban

Okos otthon, okostelefon, intelligens lift – egyre nagyobb számban jelennek meg a piacon a különböző okos innovációk, és máris itt egy újabb kifejezés, a proptech, amely az ingatlanpiac digitalizációs robbanásának hívószava.

Gáláns ígéretekkel újrázna Putyin

Vlagyimir Putyin számára nem az jelent problémát, hogy megnyerje az elnökválasztást, hanem az, hogyan mozdítsa ki a gazdaságot a stagnálásból.

Vas megyébe 212 milliárd forint uniós pénz érkezett

A 2014-2020-ig tartó időszakban 212 milliárd forint uniós fejlesztési forrás érkezett Vas megyébe, amiből 660 projekt valósult, illetve valósulhat meg.

Több értéket állítunk elő, mint amit a GDP mutat

A magyar bruttó hazai termék 25 százalékkal magasabb lehetne, ha a társadalom számára teremtődő értéket is beszámítanánk.

Nemzetközi pályázatokat nyert a hajdú-bihari önkormányzat

Új munkahelyek létrejöttét, a gazdasági növekedés javulását, és a természeti értékek védelmét várják Hajdú-Biharban két, hamarosan induló projekttől.

Eladói nyomás alá kerül néhány kispapír

Tízről nyolcra csökken a CECE indexen belül a magyar részvények száma, ami a kikerülő papíroknál többnapi forgalomnak megfelelő eladásokat hozhat.

A vártnál nagyobb mínuszban zárt tavaly a Deutsche Bank

A bank vesztesége nőtt a tavalyi utolsó három hónapban és sokba került a cégnek az amerikai adózási szabályok megváltoztatása is.

Reggeli erősödés az európai börzéken

Vegyesen zártak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, az európai börzék pedig pluszban álltak a kereskedés kezdete után egy órával.

Alig mozdult reggel a forint

Vegyesen mozgott a forint árfolyama péntek délelőtt a nemzetközi devizakereskedelemben csütörtök estéhez képest.

Lábtérből sincs hiány a nem éppen konzervatív Civicben

Ötajtósként már ismerjük, most azonban arra voltunk kíváncsiak, milyen az új generá­ciós Civic elegánsabb, szedánkivitele.

Nevet váltott a világ legnagyobb fényforrás gyártója

Egy darabig azért még marad a Philips márkanév.

Jelentősen több Mercedest adna el a Daimler

A német cég azt tervezi, hogy a tavalyi 2,4 millióról 3 millióra növeli a Mercedes-Benz autók eladását.

Vizsgálódnak a Kia és a Hyundai elromlott légzsákjai miatt

Az amerikai szakhatóság vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy miért nem nyíltak ki öt amerikai és egy kanadai baleset során az autók légzsákjai.

Ne maradjon le a fontos hírekről!

Világgazdaság Piactér