Előfordul, hogy nem stimmel az egyenleg

A csúcsidőszakokban naponta több ezren kérdezik le a jegybank rendszerén keresztül az értékpapírszámláik adatait.

Nem változtatott az alapkamaton a monetáris tanács

A monetáris tanács nem változtatott az alapkamat 0,9 százalékos szintjén és a kamatfolyosón sem – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden.

Kiderült, mekkora hiánnyal zárt az államháztartás

Az államháztartás központi alrendszerének első tíz havi, halmozott pénzforgalmi hiánya 1418,2 milliárd forintot tett ki, ennek alapján az uniós módszertan szerinti 2,4 százalékos hiánycél biztonsággal teljesíthető.

Optimista előrejelzés érkezett az olasz gazdaságról

Az olasz nemzeti statisztikai hivatal, az Istat 1,5 százalékra növelte idei GDP-növekedési előrejelzését a májusi prognózisban jelzett 1 százalékról.

Minden harmadik magyar fiatal külföldre tart

Minden harmadik 15–29 éves fiatal tervezi, hogy külföldön tanul majd, vagy külföldön vállal munkát – derül ki a Magyar ifjúság kutatás 2016 adataiból.

Ismét tízezer forint felett jár az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a plusz 11,72 pontos nyitás után emelkedett kedden kora délutánig.

Rugalmas biztosításokat keresnek a fiatalok

A 18–39 évesek mintegy kétharmadának tetszik a rugalmas vagyonbiztosítás – derül ki a Mabisz sajtóközleményéből.

Lekörözte kínai riválisa a Facebookot

A kínai Tencent internetes technológiai holding piaci tőkeértéke az ázsiai vállalatok között elsőként lépte át az 500 milliárd dolláros határt és megelőzte a Facebookét is.

Épül az új magyar autópálya

Már zajlanak a munkálatok az M70-es autóút több mint tíz kilométeres szakaszának teljes autópályává fejlesztése érdekében.

Terjeszkedik Wáberer cége

Wáberer György cége, a BILK Logisztikai Zrt. további 7,4 hektárral növelte meglévő, több mint 70 hektáros logisztikai központjának területét.

Újabb naperőműves projektbe kezd az Alteo

Két monori napelemes projekttársaság megvásárlásáról írt alá magállapodást az Alteo Nyrt.

Hogyan csökkentsük cégünk felelősségét?

A kis- és középvállalatok felé kell nyitni a vállalati vagyon- és felelősségbiztosítási piacon – véli Dénes Attila, az Aegon Magyarország vállalati, utas- és viszontbiztosítási igazgatója.

Milliárdokat költünk játékokra az ünnepek alatt

A karácsonyi szezonban online vásárláskor átlagosan 8000 forint, bolti beszerzéskor 6500 forint értékben kerül játék a magyar szülők, nagyszülők kosarába alkalmanként.

Kevesebb az álláskereső Magyarországon

Október végén 260 ezer regisztrált álláskereső volt Magyarországon, 17 ezer fővel, vagyis 6,3 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

Kínai konténervonatokat indít a Rail Cargo Hungária

A XiangOuExpress szállítmánya szárazföldi úton jut el a kínai Csangsába, a Budapest-Pireusz exportvonatét pedig a pireuszi kikötőben rakják hajóra.

Kétmilliárd eurónyi pályázatot írnak ki

A két új paksi atomblokk építésének lehetséges magyarországi beszállítóival találkozott tegnap az orosz Roszatom vezetése, jövőre uniós tenderek sorát írják ki.
07:47
Vállalatok

Egyre nehezebb budai lakást eladni

Az utóbbi időben lelassult az eladó ingatlanok piaca a bel-budai kerületekben, aminek oka hogy a lakások jelentős mértékben túl vannak árazva. A vevők ezért inkább kivárnak.
11:25
Vállalatok

Divatba jött a távfűtés

Évekkel ezelőtt a távfűtés szitokszónak számított az ingatlanhirdetésekben, de mára ez a legkényelmesebb és leggazdaságosabb fűtési móddá vált.

Sokat hozhat a brüsszeli reformterv

Éves szinten 40 milliárd euróval csökkentheti az EU-ban az áfacsalások értékét, ha elfogadják, hogy az EU-n belüli értékesítés után az eladónak a más tagállamokba értékesített áruk után is fel kell számítania a vevő országában érvényes áfaösszeget.

Év végéig minden dolgozónak ki kell adni a szabadságát

Év végéig minden munkavállalónak ki kell adni az idei szabadságot a törvény szerint, ettől csak néhány esetben lehet eltérni.

Új városnegyed épülhet a WestEnd mellett

Budapest és egyben Közép–Kelet–Európa legértékesebb és legfrekventáltabb területén tervez fejlesztést a Gránit Pólus.

Kedvezők a Rába kilátásai

A bevételek meglepetésszerűen kedvező alakulásán túl a Rába kilátásai is pozitívak. Különösen ígéretesek a futóműüzletág részpiacai.

Tovább emelkedett a BUX kedd délelőtt

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a plusz 11,72 pontos nyitás után emelkedett kedden délelőtt.

Szabályt sértett a Budapest Bank és az Oney, bírságolt az MNB

A társaságok a hitelkártya-termékeik reklámozása során számos esetben nem feltűnően jelenítették meg a hiteltermékek költségeit összegző, a fogyasztói döntést segítő THM értékét.

Brüsszel elé kerül a metrópályázat

Még no­vem­­berben megküldi Brüsszelnek az M3-as vonal pályázatát a fejlesztési tárca, az uniós testület ezután dönthet a beruházás 137,5 milliárd forintos támogatásáról.

Elvégezték az 500. szívátültetést Magyarországon

Elvégezték az ötszázadik szívtranszplantációt Magyarországon a Semmelweis Egyetemen, a műtéttel egy végstádiumú szívelégtelenségben szenvedő 24 éves férfi életét mentették meg.

Alacsonyabb reptéri díjakat szeretne a légi szövetség

Az Airlines for Europe légi szövetség szerint alacsonyabb repülőtéri díjakra és kiszámíthatóbb légi közlekedésre van szükség Európában.
Világgazdaság Piactér