A Brexit vámköltsége hétmilliárd fontra is rúghat

A Brexit után bevezetett új rendszer plusz költségei akár a 7 milliárd fontot (körülbelül 2800 milliárd forintot) is elérhetik a brit vámhivatal számításai szerint.

Életbe lépett a hajléktalanokat védő vörös kód

A várható nagy hidegre tekintettel elrendelték a hajléktalan emberek életét védő úgynevezett vörös kód kiadását.

Tízmilliárdokat különítettek el további vakcinabeszerzésre

A Pénzügyminisztérium a napokban több tízmilliárd forintot különített el a brüsszeli keretszerződésen kívüli vakcinák beszerzésére.

Erősödnek az öntözési közösségek: 170 milliárdot locsolnak az agráriumra

A kormány tíz éven keresztül évente 17 milliárd forintnyi pluszforrást biztosít a mezőgazdaság öntözésének a fejlesztésére.

Megszavazták a CDU új elnökét

A Kereszténydemokrata Unió új elnöke Angela Merkel pártfogoltja, Armin Laschet lett 521 szavazattal.

Tízmilliókat veszíthet a kosaras az egészségügyi szabályok megsértéséért

Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) 50 ezer dolláros bírságot szabott ki Kyrie Irvingre az egészségügyi és biztonsági protokoll megsértése miatt.

Január végén várható döntés a fejlesztési zónákról

A kormány január végén tárgyalja az egyes fejlesztési zónák stratégiáit, hogy miként lehet egy-egy régiónak az egymásra épülő fejlesztési összehangolni.

Hamarosan bárhol fizethetünk bankkártyával

Az online kasszát működtető cégek kötelesek biztosítani az elektronikus fizetés lehetőségét és annak folyamatos rendelkezésre állását 2021-től.

Hazánkban a hermelin lett az év emlőse

A hermelint választotta 2021-ben az év emlősének a Vadonleső Program. A hermelint csak kevesen ismerik testközelből, állatkertekben sem sűrűn lehet példányaival találkozni.

Szponzorált tartalom

Pontos időjárásjelentéssel az áram is olcsóbb lehet?

Szigorodhat az amerikai tőzsdefelügyelet

Biden a bankok régi ellenfelét szemelte ki a SEC élére.

A fiatalok foglalkoztatása nőtt a legnagyobb mértékben

Magyarországon a 15-24 év közötti munkavállalók száma emelkedett a legnagyobb arányban, így meghaladta a 273 ezer főt a harmadik negyedévben.

Kihívások és lehetőségek a luxuscégeknek

Az új év egy sor új kihívást is hozott a luxusmárkák piacának: a tavaly tavasz óta jelen lévő koronavírus és az általa okozott világjárvány hatásai mélyreható és tartós változásokat generáltak ezen a területen is.

Magasabb fokozatra kapcsolhat idén a PannErgy

A tervezettnél kisebb hőmennyiség értékesítésével is elérte a 2020-ra kitűzött 2,53-2,6 milliárd forintos EBITDA-cél felső határát a PannErgy, amely idén már a 2,8-2,88 milliárd forintos sávba várja az eredményt.

Pekingben vizsgálták a magyar szakértők a kínai vakcinát

A Sinopharm kínai gyógyszergyártó koronavírus elleni vakcináinak gyártási folyamatait ellenőrizték Pekingben az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakértői.

Orbán Viktor levélben gratulált Armin Laschetnek

A magyar miniszterelnök levélben gratulált Armin Laschetnek a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökévé választásához.

Joe Biden új oltóhelyek létrehozását és százmillió oltást ígér

Új oltóhelyek, valamint a január 20-i beiktatását követő első száz napban 100 millió adag koronavírus elleni védőoltás beadását tervezi Joe Biden.

Feladta óceánátkelő kísérletét a magyar rekorder

Rakonczay Gábor feladta próbálkozását, hogy egy speciális szörfdeszkán átevezze az Atlanti-óceánt és mentőhelikopter segítségével visszatért a szárazföldre.

Berlin minden anyagot átadott Navalnijról Moszkvának

Németország minden, az Alekszej Navalnij mérgezésének ügyéről szóló szükséges nyomozati anyagot átadott Oroszországnak.

Szlávik: a koronavírus-vakcinák megakadályozzák a súlyos betegség kialakulását

Bár az oltások hatékonysága változó a koronavírus-fertőződés szempontjából, de abban mindegyik megegyezik, hogy megakadályozzák a betegség súlyossá válását.

Kétmillió felett a koronavírus áldozatainak a száma

A világban 93 819 952-re emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 2 008 273-ra a halálos áldozatok és 51 666 159-re a gyógyultak száma.

Lemond az amerikai egészségügyi miniszter

A helyi idő szerint pénteken ismertetett levelében a döntést a Capitolium ellen a múlt héten elkövetett támadással indokolta.

Használt vagy újépítésű – milyen szempontok alapján döntsünk?

Az otthonteremtési program a használt és új lakás vásárlását, új ingatlan építését, illetve meglévő felújítását, bővítését és korszerűsítését is támogatja.

Össztűz alatt januárban az ingatlanpiac

2021 legnagyobb kérdése a munkaerőkínálat alakulása lesz, berobbant az adás-vételek száma.

Brexit utáni pezsgés a londoni tőzsdén

Az új trendeket képviselő, internetre alapozó startupok mellett tradicionális vállalatok is szerepelnek a London Stock Exchange év eleji kínálatában.

Bírja a nyomást a munkaerőpiac

A munkanélküliségi ráta tavaly nyári megugrása óta hónapról hónapra javulnak a foglalkoztatottsági adatok. Úgy tűnik, a járvány második hulláma sem hozott trendfordulót.

Kizöldül a párizsi Champs-Élysées

A francia főváros fásítással, a gyalogosjárdák szélesítésével és az autóforgalom csökkentésével élhetőbb környezetet szeretne kialakítani Párizs központjában.

Faképnél hagyták a fővárost a reklámtender-ügyben

Tavaly egymilliárdot bukott a BKV azon, hogy a főváros megfúrta a cég reklámfelületeinek kiszervezését. A városvezetés egy év után felébredt és mégis inkább tető alá hozta volna a koncessziót.

A Pfizer megerősítette: ideiglenesen kevesebb vakcinát szállít az EU-nak

A következő héten az eredeti várakozásnál kevesebb vakcinát szállíthat le az Európai Unióba a Pfizer.

Megmenekült a tévesen meggyanúsított versenygalamb

Hamis volt az állítólag Amerikából Ausztráliába repült versenygalamb szalagja, melynek alapján az állatot a helyi hatóság veszélyforrásnak ítélte.

Búcsút intenek a fogaskeréknek

A technológia lényege, hogy nem fogakkal, hanem golyókkal kapcsolják össze a hajtómű kerekeit, melynek révén megszabadulnak a csúszástól és a súrlódástól.

A gömbök szerelmese

A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó imádja a gömböket. A vízipóló mellett a bojlis horgászat szerelmese: kis golyócskából készült csalival megy pontyra, amurra vagy harcsára.

Az indiai Szilícium-völgy

A világ egyik legfontosabb techközpontjává nőtte ki magát Bengaluru. Az indiai metropolisz néhány német óriásvállalat számára még a Szilícium-völgynél is vonzóbb.
Világgazdaság Piactér