Kitermelni is alig éri meg az alacsony olajárak miatt

Nem látni, mi hozhatna tartós emelkedést az olaj világpiaci árában, a kedvező hírek is csak átmeneti erősödéssel járnak.

Mit adott Magyarországnak az EU?

2020 után komolyan el kell gondolkodnunk azon, hogyan lehet gazdaságunk önellátó – derült ki a Magyar Menedzsment Intézet konferenciáján.

Idén lehet a legnagyobb a bérek növekedése

A jegybank a korábbinál fél évvel később, csak 2019 elején látja fenntarthatóan elérhetőnek a 3 százalékos inflációs célt.

Több tízmilliárdról döntenek napokon belül

A legfontosabb vidékfejlesztési pályázatokról szeptemberig meghozzák a támogatói döntéseket, 2018. március végéig pedig minden pályázatot el­bírálnak.

Viszik, mint a cukrot a harmincéves orosz kötvényeket

Komoly érdeklődést mutattak a külföldi befektetők az új orosz, tíz- illetve harmincéves futamidejű eurókötvények iránt.

A magyar utazók fele csak a szerencséjében bízik

A külföldre utazók több mint fele szerint a bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítás, illetve a kiváltott Európai Egészségbiztosítási Kártya elegendő.

Huawei: Három év múlva indulhatnak az 5G hálózatok

Az ötödik generációs mobilhálózatok kutatás-fejlesztési, szabványosítási, és kivitelezési folyamata jóval gyorsabb, mint elődeinek bevezetése.

Újabb két városba repül a Wizz Air

Jövőre két újabb, 230 fős gépet hoz Magyarországra a Wizz Air, amely a következő évtől a svájci Bázelbe és a norvégiai Stavangerbe indít új járatot.

Hasítanak a barkácsláncok

Nyereséges évet zárt tavaly a magyar barkácspiacot uraló három lánc – a Praktiker lépett előre a legnagyobbat, de az OBI és a Bauhaus is jelentősen bővült.

Szponzorált tartalom

Fenntartható csarnokokat szorgalmaz a kosárszövetség

A tao-forrás lehívásával nagyszerű lehetőségekkel rendelkezik a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, a pályázatoknál ugyanakkor ragaszkodnak a szigorú fejlesztési tervekhez. Az új létesítmények kapcsán rendkívül fontos szempont az energiatakarékosság, a fenntartható fejlődés és a környezettudatosság.

Elkaszálta az Európai Bíróság az online sportfogadás korlátozását

A távszerencsejátékok engedélyezésére vonatkozó magyar szabályozás nem összeegyeztethető a szolgáltatásnyújtás szabadságának elvével.

A munkaerőhiány oldhatja meg a magyar bérkérdést

Vegyes hatásai lesznek a minimálbér emelésének. Vannak, akik szerint szükséges volt az emelés, mások a cégeket féltik.
09:08
Vállalatok

Így keresnek balatoni ingatlant a magyarok

A nyári beköszöntével felélénkült a Balaton-parti lakóingatlanok, nyaralók iránti kereslet, amelynek a bővülő belföldi idegenforgalom is támaszt ad.
08:36
Vállalatok

Erre pörögnek a magyarok az ingatlanpiacon

Egyre szaporodnak az újépítésű lakóingatlan-projektek az országban, sok esetben már elindultak a beruházások, de akad, amelyik még csak tervezőasztalon létezik. A vevők pedig keresik maguk számára az ideális megoldást.

Már a beruházások húzzák a magyar GDP-t

A Takarékbank meg is emelte idei évre vonatkozó GDP-prognózisát: 3,6 százalék helyett már 3,9 százalékos növekedést várnak.

Fico: Nem a V4 alternatíváját keressük

Csehország, Szlovákia és Ausztria szorosabb regionális együttműködése nem a visegrádi csoport alternatívája – jelentette ki a szlovák miniszterelnök.

Másfél millió embert nem érdekelt az adóbevallása

Varga Mihály szerint jól vizsgázott az e-szja rendszer. Az adóhivatal a jövőben több adóbevallás elkészítését is átvállalná.

Nagyon pörög a svájci gazdaság

A vegyipari és gyógyszeripari termékek erős forgalmának köszönhetően dinamikusan bővült Svájc külkereskedelme májusban.

Sötéten látják nyugdíjas éveiket a magyarok

A magyarok várják legpesszimistábban a nyugdíjaskort, ám a szebb jövőért sem a megtakarítások, sem az egészségmegőrzés terén nem tesznek lépéseket.

Az Intesa viheti az olasz bankokat

Az Intesa Sanpaolo jelenthet kiutat a Veneto Banca és a Banca Popolare tőkehiányára. A bankok mérlegeiből leválasztanák a fertőzött állományt.

MNB: dinamikusan növeli beruházásait a lakosság

Az MNB szerint a lakosság dinamikusan növeli beruházásait a következő időszakban, miközben a fogyasztást is jövedelemarányosan növelik a háztartások.

Mínuszban az európai piacok

Csökkenéssel nyitottak a vezető európai értéktőzsdék csütörtökön.

Hátrányban a hazai napelemgyártók

500 milliárd forintnyi napelem-beruházás indulhat Magyarországon annak alapján, amekkora kapacitás létesítésére a leendő beruházók engedélyt kértek.

Járműhiba miatt nem jár egy szakaszon a 2-es villamos

Járműhiba miatt nem jár egy szakaszon a fővárosban a 2-es villamos – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Két orosz szolgáltatás újra elérhető Ukrajnában

Több mobiltelefon-szolgáltatónál ismét elérhető az Ukrajnában betiltott Yandex orosz keresőoldal két szolgáltatása, a térkép és a forgalmidugó-előrejelző.

Nagyot lendült az Oracle a váratlanul jó hírek után

A május 31-én zárult negyedik negyedévben a kaliforniai vállalat az elemzők által vártnál nagyobb bevételre és nyereségre tett szert.
Világgazdaság Piactér