Javulhatna a tüdőrákosok túlélési esélye

Magyarországon évente 10-11 ezer új beteget diagnosztizálnak, 60 százalékuknál csak akkor, amikor már semmilyen terápia nem segíthet.

A kormány fenntartaná az amerikai cégek érdeklődését

Magyarország még szorosabbra akarja fűzni gazdasági kapcsolatait az Egyesült Államokkal – mondta Magyar Levente, a Külügyminisztérium államtitkára.

Nagyot lendít a világgazdaságon a mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia 2030-ra 14 százalékkal növelheti a globális GDP-t – derül ki a PwC friss kutatásából.

Nem rohannak fogyasztóbarát hitelt adni a bankok

Bár az MNB Minősített Fogyasztóbarát Hitelének feltételei egy hónapja ismertek, a bankok inkább akcióznak, és egyéb kedvezményeket adnak.

Ne induljon okmányok nélkül csekket befizetni

Egy június 26-án hatályba lépett Európai Uniós rendelet alapján egyes csekkek használatához személyi igazolványt és lakcímkártyát kell felmutatni.

Jelentős részvényhígulás várható

A CIG Pannónia árfolyamát a profiltisztítás után immár a szeptemberben lejáró kamatozó részvények mozgathatják, a lapunknak nyilatkozó szakértő jelentős hígulásra számít.

Fogyasztóvédelmi kérdéssé válhat a hotelek csillaghasználata

Törvényi szabályozást sürget a szállodák jogszerű csillaghasználatának garantálására a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.

Nyugat-Európát is elérte a vírustámadás

Az Oroszországot és Ukrajnát sújtó keddi zsarolóvírus-támadások átterjedtek Nyugat-Európára, sőt Indiára is.

Három nap és bukja a számát, aki nem egyeztet

Néhány nap múlva lejár a határidő, ezért a Médiahatóság arra figyelmeztet: aki eddig nem egyeztette adatait szolgáltatójánál, mielőbb tegye meg.

Szponzorált tartalom

Fenntartható csarnokokat szorgalmaz a kosárszövetség

A tao-forrás lehívásával nagyszerű lehetőségekkel rendelkezik a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, a pályázatoknál ugyanakkor ragaszkodnak a szigorú fejlesztési tervekhez. Az új létesítmények kapcsán rendkívül fontos szempont az energiatakarékosság, a fenntartható fejlődés és a környezettudatosság.

Rádupláz a Mercedes Kecskeméten

Teljesen rugalmas termelési rendre állítja át kecskeméti üzemét a Mercedes, s felépítik a második ütemet, megduplázva a kapacitást.

Növekvő pályán a hitelintézeti fióktelepek

Több mint 12 milliárd forintos adózott eredményt értek el az első negyedévben a hitelintézeti fióktelepek, a lakossági területen viszont jócskán csökkent a jelentőségük.
13:07
Vállalatok

Így vigyázhat a lakására a nyaralás ideje alatt

A Groupama Biztosító reprezentatív kutatásában arra keresett választ, hogy a nyaralásra készülő emberek menyire tudatosak otthonukat illetően.
10:40
Vállalatok

Ingatlanosok rohanhatják meg a tőzsdét hamarosan

Ingatlanbefektetőket hozhat a tőzsdére az Országgyűlés által frissen elfogadott törvénymódosítás – írja elemzésében a Deloitte tanácsadó cég.

Kevés lehet a fehéredés a kormányzati áfacélhoz

A büdzsét 7,6 százalékos áfanövekedés mellett tervezték az idei évre, az első öt hónapban azonban csak 4,1 százalékkal nőttek az áfabevételek.

Egy ügyész és három NAV-os került őrizetbe korrupció miatt

Trump már megint képtelen volt eltörölni Obama nagy vívmányát

A republikánusok kedden elhalasztották az erre a hétre tervezett szenátusi szavazást az új egészségbiztosítási törvényről.

Zuhanásban a brit fogyasztói bizalom

Meredeken romlott a brit fogyasztói bizalom indexe a három héttel ezelőtti parlamenti választások óta.

Tízmilliárdos nagyságrendben vonzzák a pénzt az alapok

Az alapok közül több is szép eredményt ért el az idén. A legjobban teljesítő konstrukció a német és az amerikai részvénypiacon nyert sokat.

Elhagyja a tőzsdét a Pannon-Váltó

A Pannon-Váltó Ingatlanbefektetési és Vagyonkezelő Nyrt. valamennyi 1000 forint névértékű törzsrészvényét kivezetik a Budapesti Értéktőzsdéről.

Elfogadták a Takarékbank stratégiáját

Egyhangúlag elfogadta a takarékszövetkezeti integráció új, 2021-ig szóló stratégiáját a Takarékbank rendkívüli közgyűlése kedden.

Kiszáll az Uniqa a soproni kosárlabdából

Új néven indul a következő női kosárlabdaidényben a soproni bajnokcsapat.

Nyereséget hoztak az állami erdőgazdaságok

Árbevételüknél erőteljesebben emelkedett az agrártárca vagyonkezelésébe tartozó huszonkét állami erdészeti társaság adózott eredménye tavaly.

Kecsesebb lett a BMW utazóautója

Elődjéhez képest 150 kg-ot faragtak le a saját tömegből, miközben a szolgáltatások a 7-es sorozatot idézik.

Jövő szombaton tüntetnek a Tesco dolgozói

Jövő szombaton 12 órakor kezdődik a Fogarasi úton lévő Tesco előtt a demonstráció mondta – a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke.

Zsarolóvírus bénítja az orosz olajóriást

A szerverei ellen elkövetett nagyszabású hackertámadásról számolt be kedden a legnagyobb orosz olajvállalat, a Rosznyefty.
Világgazdaság Piactér