Félnek a részvényektől a gazdagok

A vagyonos réteg nem akar sokat kockáztatni, a lakossági állampapírokban és a meggyőző teljesítményű befektetési alapokban bízik.

Közeleg az önvezető autók forradalma

A járműgyártók jelentései szerint 2020-ban áttörés várható az önvezető autók elterjedésében.

Még több pénzt pumpálnak Görögországba

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa 1,6 milliárd eurós készenléti hitelt hagyott jóvá csütörtökön Görögországnak.

Az ázsiai piacra is betörne az Affidea

Ha emelkedne a volumenkorlát, úgy 15-20 százalékkal több közfinanszírozott vizsgálatot tudna elvégezni az első magyar magándiagnosztikai labor.

Már elérhető a távoli számlanyitás

A frissen hatályba lépett szabályozás nyomán két pénzügyi szolgáltató is lehetővé tette leendő ügyfeleinek, hogy új bankszámlájukat bankfióki ügyintézés nélkül is megnyithassák.

Közel húszmillióra bírságolta az MNB a Porsche Bankot

Az MNB 19 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Porsche Bank Hungária Zrt.-t – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Vizes vb: két pénteki esemény is teltházas

A délutáni férfi vízilabda-mérkőzésekre és a pénteki szinkronúszó versenyekre már nem lehet jegyeket kapni.

Mészáros Lőrinc és az Opimus Group tulajdonában a Status Capital Zrt.

Mészáros Lőrinc magánszemélyként 75,33 százalékos, az Opimus Group Nyrt. 24,67 százalékos tulajdont szerez a Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-ben.

Újabb rekordok előtt áll a magyar export

Az elmúlt év 360 millió dollár értékű izraeli kivitele után minden feltétel adott az exportvolumen növekedéséhez – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Kun Gábor, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgató-helyettese.

Amerikát elárasztják a dömpingáras kínai termékek

Merőben szokatlan módon, közös nyilatkozat aláírása nélkül zárult az amerikai és kínai kereskedelmi tárgyalások szerdai washingtoni fordulója.

Elértéktelenednek a magyarok milliárdjai

Több tízmillió darab kivonásra váró papírpénz van a lakosság kezében – írja pénteki számában a Magyar Idők a jegybanktól kapott tájékoztatásra hivatkozva.

Apró kajszikat hozott az öntözés hiánya

Hiába voltak Európában a hazainál is nagyobb fagykárok, a gyümölcspiacon mindig volt olyan hatás, ami nem engedte elszabadulni az árakat.
10:13
Vállalatok

Egy hét múlva jön a nagy ingatlanboom

Az egyetemi ponthatárok kihirdetésével pörög fel igazán az egyetemvárosi lakások és albérletek piaca – írja az OTP Ingatlanpont közleményében. 
20:59
Vállalatok

Így szabadul lakásától a magyar

Öt-tíz százalékot ismét jó eséllyel lehet alkudni a használt lakások árából a fokozatosan lassuló és újra kínálativá váló piacon.

Csúcsra repítette Draghi az eurót

Változatlanul hagyta a kamatszintet az uniós jegybank, de továbbra is fenntartja a lazító program kiterjesztésének lehetőségét, ha a körülmények indokolják.

Ötmilliárd jut több száz önkormányzatnak

A Belügyminisztérium összesen 5,4 milliárd forint támogatást ítélt oda 319 önkormányzatnak, amelyek a feladatellátást szolgáló fejlesztések érdekében pályáztak a tárcánál.

Ennyit kapnak a nemzetiségi táborok és a civilek

Idén 360 millió forintos támogatást kapnak nemzetiségi gyermektáborok, egy pályázat pedig összesen több mint 180 milliót juttat civil szervezeteknek.

Nem igazán hisznek az EKB-nak

A várakozásoknak megfelelően a csütörtöki ülésén nem változtatott az alapkamaton az Európai Központi Bank döntéshozó testülete, de nem ez volt a lényeg.

Tovább nő a céges hitelpiac

Több mint négy százalékkal nőtt a vállalati hitelek piaca tavaly júniustól idén májusig az egy évvel korábbihoz képest.

Romániában terjeszkedik az OTP

Az OTP Bank megvásárolja a National Bank of Greece (NBG) görög kereskedelmi banktól romániai érdekeltségét, a Banca Romaneasca pénzintézetet.

Enyhe erősödés a pesti parketten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a tegnapi 1 százalékos csökkenésből 0,2 százalékot dolgozott le fél 12-ig, meglehetősen alacsony 2,7 milliárd forintos forgalom mellett.

Ennek biztosan nem örültek a befektetők

Indexcsökkenéssel nyitottak a főbb európai értékpapírpiacok pénteken.

Többen csatlakozhatnak ingyen az áramhálózatra

Az új gázévtől módosulnak a gázrendszer használati tarifái: a kisebb vételezők alapdíja nem változik, de a forgalmi díj nagyobb lesz.

Kellemes meglepetés a T-Mobile US-től

Az elemzői várakozásokat meghaladó eredményekről számolt be második negyedéves gyorsjelentésében a T-Mobil US.

Vasárnap hajnalban szünetel az e-matrica és az e-útdíj értékesítése

Az adatbázis karbantartása és rendszerfejlesztés miatt vasárnap hajnali 1 és 2 óra között szünetel az úthasználati jogosultságok értékesítése.

Utazási tilalom: nem utazhatnak Amerikából Észak-Koreába

Az Egyesült Államok a jövő héten meg fogja tiltani állampolgárainak, hogy Észak-Koreába utazzanak – erősítették meg pénteken Dél-Koreában működő utazásszervező cégek.
Világgazdaság Piactér