A Távol-Keletről érkezett a Heineken Hungária pénzügyi osztályának új vezetője. Rachel Averill augusztus elsejével váltotta Alena Mazanikovát Budapesten. Az új pénzügyi igazgató Szingapúrból költözik Budapestre, hogy a kontrolling és üzleti partnerkapcsolat-építés terén megszerzett tapasztalatait a magyar leányvállalat érdekében kamatoztassa – írta közleményében a vállalat. 

Fotó: Heineken Hungária

Rachel Averill az elmúlt három évben üzleti kontrollerként dolgozott, stratégiai projektekben működött közre és a vállalat partnerkapcsolatait fejlesztette a pénzügyek terén. Tavaly, a járványhelyzet miatti korlátozások idején, fontos szerepet töltött be az üzletmenet folytonosságának fenntartásában. Szingapúri megbízatása előtt a Heineken malajziai leányvállalatánál töltött be vezető pozíciót – ő irányította az üzleti kontroll funkciók átalakítását – ezt megelőzően pedig a világ egyik legnagyobb alkoholos italgyártójánál, a brit Diageónál dolgozott különböző pozíciókban. Az új pénzügyi igazgató férjével és két gyermekével költözött Budapestre.

A Heineken Hungária rendkívül kiterjedt partnerkapcsolatokkal rendelkezik Magyarországon, amit az is jól mutat, hogy a gyártásban felhasznált alapanyagainak kétharmadát a helyi piacról szerzi be. Bízom abban, hogy tapasztalatommal, a járványhelyzet utáni gazdasági kilábalás idején, nagyban hozzá tudok majd járulni a vállalat üzleti céljainak teljesüléséhez

– nyilatkozta az új vezető, hozzátéve, hogy nagy várakozással tekint budapesti élete elé.