Kivezeti az OTP a SmartBank nevű alkalmazását jövő március elsejétől, helyét az új mobilbanki applikáció veszi át – olvasható a pénzintézet közleményében. Az új OTP Bank mobilalkalmazás, amely az új internetbankkal együtt tavaly augusztus óta már a teljes lakossági ügyfélkör számára elérhető, egyre népszerűbbé válik.

Az applikáció fejlesztése folyamatos, a felhasználók számára újabb és újabb innovatív funkciók válnak elérhetővé. Az új szolgáltatásra idén októberig már közel 400 ezren regisztráltak.

A mobilbankot rendszeresen használók száma az elmúlt másfél év alatt megduplázódott, ma már a letöltők száma meghaladja az 1,5 milliót. Az új OTP Mobilbank alkalmazásban, várhatóan jövő tavaszra, elérhetővé válik minden olyan funkció, ami jelenleg a lakossági SmartBankban megtalálható.

Mindez lehetővé teszi, hogy várhatóan a jövő év március 1-től a lakossági SmartBank alkalmazást kivezesse a hitelintézet, és ügyfelei már csak az új mobilalkalmazást használják majd.

Fotó: OTP

Meghatározó lakossági bankként a célunk, hogy a gyorsan változó ügyféligényekre a korábbiaknál rugalmasabb reagálást lehetővé tévő megoldásokra építkezzünk, és a korábbiaknál is funkcionálisabb és könnyebben használható alkalmazásokat fejlesszünk. Átgondolt tervezés, letisztult dizájn, modern felületi elemek, érett megjelenés jellemzik új mobilapplikációnkat. Az látjuk, hogy ügyfeleink visszajelzései igazolják, jó úton járunk

– mondta el Kuhárszki András, az OTP Bank digitális csatornáinak fejlesztéséért felelős vezető.

A lakossági SmartBank kivezetését követően átmenetileg a bank lakossági ügyfelei továbbra is be tudnak majd lépni az alkalmazásba, de a belépést követően számukra már csak az új Internetbank- és Mobilbank azonosított regisztrációja lesz elérhető az applikáción belül.

Azok az ügyfelek, akik már most szeretnének regisztrálni az új digitális szolgáltatásokra, regisztrációjukat elindíthatják a „régi” alkalmazásokból – SmartBank, OTPdirekt internetbank –, az OTP Bank honlapjáról, vagy az új mobilbanki alkalmazás letöltésével az App Store-ból illetve a Google Playből.