Frissítés: A BRFK sajtóügyelete arról tájékoztatta a VG-t, hogy 2022. június 7-én több budapesti intézmény kapott fenyegető üzenet. A tűzszerészeti átvizsgálás és a szükséges intézkedések megtétele folyamatban van.

Előzmények:

Hatalmas tömeg tolongott a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő bejárata előtt, az épületet bombariadó miatt kiürítették kedden délután – értesült a VG. Olvasónk arról tájékoztatott bennünket, hogy nem sokkal egy óra után kivezényelték a fürdővendégeket az épületből, a legtöbben azóta is egy szál fürdőruhában, törölközővel a kézben várják, hogy legalább a csomagjaikat magukhoz vehessék.

Fotó: Olvasói felvétel

 

Kerestük ez ügyben a Budapesti Gyógyfürdői és Hévizei Zrt-t, ahol megerősítették a hírt, és további kérdéseinkkel a BRFK-hoz irányítottak bennünket; az ő visszajelzésükre még várunk. A Széchenyi fürdő pénztárából azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az intézmény jelenleg nem látogatható, várhatóan három óra múlva nyithat újra.

Olvasónk tájékoztatása szerint az elmúlt hetekben nem ez volt az első bombariadó a külföldi vendégek által is szívesen látogatott fővárosi fürdőben.

Fotó: Olvasói felvétel

 

A Telex közben arról ír, hogy bombariadó miatt ürítették ki ma délután a Lukács és a Rudas fürdőt is. Az intézmények honlapján olvasható tájékoztás szerint a fürdők átmenetileg nem látogathatók.

Lukács Gyógyfürdő és Uszoda
Fotó: Lukács Gyógyfürdő és Uszoda

Április végén írtunk arról, hogy összehangolt bombafenyegetés ért hét-hét fővárosi és vidéki plázát. A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége a VG-vel akkor azt közölte, hogy az időzítés nem lehetett véletlen. A kiürítés több tízezer embert és több ezer kereskedőt érintett. Az erről szóló beszámolónkat itt olvashatja:

Megtudtuk, mi állhatott a plázás bombafenyegetés hátterében

Összehangolt bombafenyegetés ért kedden hét-hét fővárosi és vidéki plázát. 

Néhány nappal később a budapesti Corvin-plázát újra ki kellett üríteni egy hasonló, szerencsére alaptalan, fenyegetés miatt