Sikeresen lezárta – a 2022. január 12-én tett bejelentésnek megfelelően – a Mol az Orlen Unipetrollal és a Norm Benzinkút Kft.-vel kötött megállapodást. 

MOL Hungarian Oil & Gas Plc Gas Station, A gas station attendant refuels an automobile at a gas station operated by MOL Hungarian Oil & Gas Plc in Prague, Czech Republic, on Friday, May 29, 2015. Mol is looking to expand production and acquisitions after facing dwindling reserves in eastern Europe, a civil war in Syria disrupting its operations and an almost 50 percent decline in oil prices last year. Photographer: Martin Divisek/Bloomberg via Getty Images
Fotó: Bloomberg / Getty Images

A tranzakciók részeként a Mol 143 magyarországi és 39 szlovákiai töltőállomást értékesít. Az értékesített töltőállomások várhatóan több lépcsőben kerülnek az Orlen Unipetrolhoz: 79 magyarországi töltőállomás az ügylet zárásakor, a szlovákiai töltőállomások 2023 első felének végéig, míg a fennmaradó magyarországi töltőállomások 2024 első felének végéig. 

A megállapodás szerinti teljes vételár 229 millió euró, ezt az összeget az átadás-átvételi folyamat során fizetik ki. A megállapodás szerinti vételárat a szokásos módosító tételek befolyásolják. Ezzel párhuzamosan a Mol lezárta a 79 magyarországi töltőállomással rendelkező Normbenz Hungary Kft. (ez a cég üzemelteti a Lukoil-kutakat) megvásárlását is.

Lezárta lengyel óriásüzletét a Mol

A Mol, a PKN Orlen és a Grupa Lotos között létrejött megállapodás eredményeként a magyar olajcég több mint 410 lengyelországi töltőállomást vásárolt. A teljes vételár 610 millió dollár, amely 464 millió dollár készpénzellenértékből, valamint 146 millió dollár pénzügyi lízinggel kapcsolatos kötelezettségből áll.