3-as metró

Eljárást fontolgat a MEOSZ a főváros ellen

Ha beigazolódik, hogy a BKV csökkenteni tervezi a 3-as metró akadálymentesítésére szánt forrásokat, a MEOSZ eljárást kezdeményez a Fővárosi Önkormányzattal szemben.

Eljárást fontolgat a MEOSZ a főváros ellen

A mozgáskorlátozottak szövetsége levélben kér tájékoztatást Karácsony Gergely főpolgármestertől arról, hogy a BKV valóban elvonna-e forrásokat az aluljárók akadálymentesítésétől. Ha igen, jogi útra terelik az ügyet.

Az akadálymentesítésen is spórolna a BKV

Továbbra sem lehet hivatalosan tudni, hogy a főváros honnan teremtené elő a hármas metró drágulásának fedezetét. Információink szerint a városvezetés mindent megtesz, hogy ne kelljen pluszforrásokat bevonnia, ezért akár az aluljárók akadálymentesítésére szánt összegeket is megvágná.

Alku van, már csak pénz kell a metróhoz

Megérte kitartania a BKV-nak a 3-as metró középső szakasza körüli konfliktusban, hiszen majd a felére faragta le a Swietelsky Vasúttechnika követelését.

Alku van, már csak pénz kell a metróhoz

Úgy tűnik, megérte kitartania a BKV-nak a 3-as metró középső szakasza körüli konfliktusban, hiszen majd a felére faragta le a Swietelsky Vasúttechnika követelését. Ám még így is kérdés, honnan lesz pénze a fővárosi cégnek a kilencmilliárdos többletigény kifizetésére.

Fordulhat a kocka a 3-as metrónál

A mai napig sem kezdődött meg a középső pályaszakasz felújítása. A BKV és a kivitelező egy éve vitázik, a közlekedési vállalat most újabb utolsó dátumot jelölt ki a megállapodásra.

Fordulhat a kocka a 3-as metrónál

Bár már november elején lezárták az utasok elől, még el sem kezdődött a középső pályaszakaszon a felújítás. A BKV és a kivitelező egy éve vitázik, a közlekedési vállalat újabb utolsó dátumot jelölt ki a megállapodásra.

Megalapozott volt a metrófelújítás

A 3-as metró kocsijainak nagyfelújítása közgazdaságilag és pénzügyileg is a legkedvezőbb megoldás volt – ez olvasható a beszerzésről készült jelentésben.

Megalapozott volt a metrófelújítás

A 3-as metró kocsijainak nagyfelújítása közgazdaságilag és pénzügyileg is a legkedvezőbb megoldás volt – ez olvasható a beszerzésről készült jelentésben. Ehhez képest a sajtóban úgy mutatták be a független vizsgálatot, mintha az kétségbe vonná a döntés megalapozottságát.
Világgazdaság Piactér