A második Orbán-kormány

Rendkívül jó vele manőverezni

Első blikkre alig lehet megkülönböztetni a 2014-es modellévű Street Glide-ot elődjétől, pedig a változások a motoron ülve nagyon is szembetűnők.

Újabb változások előtt

Öt hónap sem telt el a takarékszövetkezetek állami ellenőrzés alá vonása óta, a kormány máris elvégzettnek tekinti a munkát.

Óriási meglepetés - Kevesebb pénzt nyomtat a Fed

Az Egyesült Államok jegybankjának szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) az elemzői közösség többségének várakozásával szemben csökkentette havi 85 milliárd dolláros eszközvásárlási programját. A Fed a javuló makrogazdasági helyzetben (csökkenő munkanélküliség és gyorsabban növekvő gazdaság) 10 milliárd dollárral visszafogta a havi pénznyomtatás keretösszegét. Januártól már kisebb monetáris impulzusra lehet számítani.

Új házszabály alapján működne a választások után felálló parlament

A jelenleginél szigorúbb házszabályi rendelkezések bevezetését javasolják a kormánypártok a választás után felálló új, kisebb Országgyűlés munkájának szabályozására. A Fidesz és a KDNP képviselői kedden benyújtott előterjesztésükben tervezhetőbbé tennék az előterjesztések benyújtási határidejét, emellett a plenáris ülésről egy új, kétszintű bizottsági rendszerbe terelnék a részletes vitákat. A házszabály a mindenkori parlamenti többségre bízza, milyen gyakorisággal ülésezzen a Ház.
Világgazdaság Piactér