adatvédelmi biztos

Reding kőkemény: Magyarországnak mindent el kell rendeznie

Az Európai Bizottság és a budapesti kormány között támadt viszályban csak részleges enyhülés következett be. Ugyanis a bejelentett három szerződésszegési eljárás közül kettőt tovább folytatnak, "Itt nem ideológiáról vagy érzelmekről an szó, hanem kőkemény jogról - hangoztatta Viviane Reding, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa az ORF-nek nyilatkozva.

Piros lámpa az EU-tól a Google-nak

Az Európai Unió adatvédelmi biztosainak szervezete felszólította a Google-t, hogy halassza el új adatvédelmi irányelveinek bevezetését, amíg azt megfelelően kivizsgálják.

Ombudsman: Eltitkolhatják a közszolgálati tisztviselők bérét

Eltitkolhatóvá teszi a közszolgálati tisztviselők besorolására, bérére, munkakörére vonatkozó adatokat a közszolgálati tisztségviselőkről szóló törvénytervezet – hívta fel a jogalkotó figyelmét Jóri András adatvédelmi biztos a tervezet véleményezése során.

Korlátlan adattitkosítás - Az ombudsman az Ab-hoz fordult

Az Alkotmánybírósághoz fordult Jóri András adatvédelmi biztos, mert a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény a szabályos minősítési eljárás garanciáit megkerülve, akár korlátlan ideig felhatalmazza a szolgálatok főigazgatóját közérdekű adatok visszatartására. A biztos az alkotmánysértő jogszabály megsemmisítését kérte.

Ombudsman: Nem volt jogellenes az Orbán-beszéd lefotózása

Nem ütközik a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok megismeréséről szóló törvény rendelkezéseibe a miniszterelnöki beszéd kéziratának lefotózása, illetve nyilvánosságra hozatala – foglalt állást Jóri András.

"Beszélgetését rögzítjük" - Tilos ok nélkül tárolni az adatokat

Nem elegendő célként a minőségbiztosítást jelölni meg a telefonos ügyfélszolgálatok hangfelvétel-készítésekor, mert az nem teszi egyértelművé, hogy az adatkezelés mely jog gyakorlása vagy kötelezettség teljesítése érdekében nélkülözhetetlen – foglalt állást Jóri András adatvédelmi biztos. Adatkezelés még hozzájárulással is csak akkor végezhető, ha a célja előzetesen, pontosan meghatározott.

Ombudsman: Dokumentumokkal cáfolom Navracsics állításait

Az adatvédelmi biztos cáfolja Navracsics Tibor a parlamentben a tegnapi napon elhangzott, szociális konzultációval kapcsolatos állításait és ismételten hangsúlyozza, hogy semmilyen egyeztetés nem történt vele a szociális kérdőívekről.

Szociális Konzultáció - Az adatvédelmi biztos cáfolta Szijjártót

A miniszterelnök szóvivője tegnap azt állította, hogy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) vezetői több személyes egyeztetést folytattak az ombudsmannal és munkatársaival, és ennek során egyszer sem hangzott el kifogás a személyes adatok védelmével kapcsolatban – közölte ma az adatvédelmi biztos.
Világgazdaság Piactér