adóhatóság

Boris Johnson visszaadta amerikai állampolgárságát

A külügyminiszter már korábban is tiltakozott az Egyesült Államok kettős állampolgárokra kivetett "abszolút felháborító" adóztatási gyakorlata ellen. Boris Johnson lemondott amerikai állampolgárságáról, súlyos adókterhektől szabadítva meg ezzel önmagát - írja a Guardian csütörtöki cikke.

Eladta a pékségét, amit a NAV már lefoglalt

Eladta komplett pékségét egy vállalkozó Miskolcon, miközben a sütöde gépeit már korábban több tízmillió forintos adótartozás miatt lefoglalta az adóhatóság - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense az MTI-vel vasárnap.

Számvevőszék: vannak gondok a NAV-nál

Az Állami Számvevőszék befejezte az ellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál. Az ellenőrzés hiányosságokat tárt fel a belső szabályozottság területén, az irányítási eszközök aktualizálásánál, továbbá a kockázatkezelési rendszer és az ellenőrzési nyomvonalak kialakításával kapcsolatban.

A NAV előtt mindenki sáros amíg ki nem derül, hogy ártatlan

Bár az ártatlanság vélelme büntetőjogi fogalom, köztudottan azt jelenti, hogy mindenkit ártatlannak kell tekinteni, amíg ennek ellenkezőjét rá nem bizonyítják. Az adóhatósággal szemben azonban tapasztalataink szerint kissé másképp működik az ártatlanság vélelme.

NAV: virágzott az illegális cigarettakereskedelem az idén

Idén a legtöbb feladatot az áfacsalás és az illegális cigarettakereskedelem adta az adóhatóságnak, de továbbra sem tűntek el a feketepiacról a hamis termékek és a postán érkező tiltott szerek - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2013-as összegzéséből. Az adóhatóság hétfői közleményében az év legnagyobb leleplezéseit is összefoglalta.
Világgazdaság Piactér