adományozás

A református szeretetszolgálat is tanszer-akciót indít

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány évek óta meghirdeti nyári tanszergyűjtési akcióját, hogy szeptemberben segíteni tudják iskolaszerekkel a nehéz körülmények között élő gyermekeket.

Az adományozókat is lehúzzák az interneten

Jelenleg a világ figyelme a haiti földrengés áldozataira irányul és sokan jótékonysági adományokkal igyekeznek segíteni a túlélőkön.  Azonban az internetes bűnözők is kihasználják a helyzetet: máris olyan email-ek és hamis weboldalak keringenek az interneten, melyekben a haiti tragédiát használják ürügyként az adakozó kedvűek átverésére és pénzük kicsalására.

A bankok inkább adományoznak, mint ajándékoznak

A magyarországi kereskedelmi bankok inkább adományoznak a karácsonyi időszakban, mint ajándékot osztanak, a válság ellenére többen is azt erősítették meg, hogy a karitatív célra szánt költéseiket nem csökkentették az idén.

Autók szinte ingyen? Mire figyeljünk a céges ajándékozásnál?

A szolgáltatás és az ellenszolgáltatás feltűnő aránytalanságának esetén az ajándékozási szándék az üzleti kapcsolatokban rendszerint nem a természetes személyek egymás közötti hozzátartozói vagy baráti ismeretségen alapuló szívességi adományozását jelenti.

Mennyit adományoztak a nagyvállalatok? Lista

A Magyar Adományozói Fórum idén immár harmadik alkalommal adta át a Legkiemelkedőbb Üzleti Adományozóknak járó díjakat. 2008 díjazottjai a négy kategóriában a Magyar Telekom, a Siemens, a MOÉP 2002 Kft., valamint az Ericsson Magyarország. A díjátadási ceremóniát - a szintén a Magyar Adományozói Fórum által szervezett – „Adományozók – egymás közt” című konferencia előzte meg.
1
Világgazdaság Piactér