adós

Részletfizetés oldja meg sok adós problémáját

A Magyarországon működő követeléskezelő cégek több mint 330 milliárd forintnyi tőkét vesznek át éves szinten kezelésre. A jogi eljárások mellett meghatározó szerepe van az egyezségeknek, melyek átütemezéssel, részletfizetéssel segítenek megoldani az adósok problémáját.

Ők a legnagyobb adótartozók Magyarországon

A NAV új adóslistájára 260 cég és magánszemély neve került fel, náluk összesen 60 milliárd forint adóhiányt állapítottak meg. A legnagyobb adós egy tejtermékekkel kereskedő, bejrúti offshore cég magyar fióktelepe. A magánszemélyek közt a rekorder 520 millió forint adót nem fizetett be - írja a Napi.hu.

Rosszabb adósok lettek az országok

Az egy évvel ezelőttinél rosszabb globális adósosztályzati kilátásokkal indul az idei év az egyes hitelminősítési szektorok zömében - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett átfogó tanulmányában.

Nehezen halad az adósmentés

Kevés nehéz helyzetben lévő jelzáloghitelessel állapodtak meg eddig a bankok. Sokan nem akarnak együttműködni, vagy irreális kedvezményeket szeretnének.

Hatszorosára nőtt a kockázatos adózók száma

Másodszor minősítette a cégeket az adóhatóság. A jók jutalma, hogy bizonyos – kisebb - mulasztásoknál nem kell bírságot fizetnük, máskor csak az átlagos bírság felével kell számolniuk.

Figyelmezteti a NAV azokat, akik még adóval tartoznak

Az adóval tartozóknak érdemes mihamarabb rendezni adósságukat, hogy ne kelljen késedelmi pótlékot fizetniük vagy felszámolástól tartaniuk - mondta Suller György Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
Világgazdaság Piactér