adóslista

Ők a legnagyobb adótartozók Magyarországon

A NAV új adóslistájára 260 cég és magánszemély neve került fel, náluk összesen 60 milliárd forint adóhiányt állapítottak meg. A legnagyobb adós egy tejtermékekkel kereskedő, bejrúti offshore cég magyar fióktelepe. A magánszemélyek közt a rekorder 520 millió forint adót nem fizetett be - írja a Napi.hu.

Kevesebb hitel a feketelistán

Csaknem százezerrel kevesebb mulasztást tartottak nyilván 2016 végén a KHR lakossági alrendszerében, mint egy évvel korábban. Eközben javult valamelyest a hitelintézeti szektor lakossági hitelportfóliójának minősége is.

Dagad a negatív adóslista

Szeptemberben 1,883 millió lakossági mulasztást tartottak nyilván a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR), amely 187 ezerrel – 11 százalékkal – magasabb a múlt év végi mennyiségnél – derül ki a BISZ Központi Hitelnformációs Zrt. honlapján közzétett friss adatokból.

Előny a jó adósoknál

A napokban minden hitelszerződéssel rendelkező lakossági ügyfél megkapta az értesítést pénzügyi szolgáltatójától a fennálló tartozásairól. A tavasszal induló pozitív listától - a bankokra háruló kisebb kockázatok miatt - kedvezőbb feltételeket várhatnak az ügyfelek.

Így mentené Simor a devizahiteleseket

A többi között pozitív adóslistát, átláthatóbb kamatpolitikát és kedvezőbb bankváltást irányoz elő a tízpontos javaslatcsomag. A jegybank elnöke, Simor András tíz ponttal fordult Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez, amelyben a devizahitelesek megsegítésére irányuló javaslataikat írták össze a szakértőkkel karöltve.

Pozitív adóslista: A PSZÁF szerint vannak gondok a tájékoztatással

Fogyasztóvédelmi témavizsgálatot folytatott a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete öt pénzügyi intézménynél annak megállapítására, hogy a pozitív listás lakossági hitelinformációs rendszerhez (pozitív adóslista) önkéntesen csatlakozott pénzügyi intézmények ügyfelei egyértelmű, teljes körű tájékoztatást kapnak-e a pozitív adóslistáról a szerződéskötés előtt.

Több mint 2 milliárd forinttal tartozik a legrosszabb adós

Legalább 10 millió forint adótartozással kell tudnia büszkélkednie annak, aki fel akart kerülni az adóhatóság legnagyobb tartozóinak listájára. Az APEH legfrissebb listáját egy 2,1 milliárd forint adóhiányt felhalmozó cég vezeti.
Világgazdaság Piactér