adósságcsökkentés

Elhatározás kérdése az adósságcsökkentés

Nem lehetetlen elérni, hogy forintban számolva nominálisan is csökkenjen az idén az államadósság, bár erre semmi szükség. A gazdaság felpörgetése fontosabb cél lehet.

Rába: Egy éven belül eldöntik, merre tovább az adósságcsökkentés után

A Rába Járműipari Nyrt. jövő évi közgyűlésén már látható lesz, milyen arányban fordítaná terjeszkedésre, fejlesztésre, illetve osztalék-fizetésre a hitelállomány zömének ledolgozásával nyert erőforrásait a társaság menedzsmentje és igazgatósága - mondta a mai budapesti sajtó- és elemzői tájékoztatón Pintér István elnök-vezérigazgató.

Olasz privatizációs terv az államadósság csökkentésére

Az olasz kormány az év végéig összeállítja az állami tulajdonban lévő nagyvállalati részvénypaketteket is magában foglaló adósságcsökkentő célú privatizációs tervet - közölte Fabrizio Saccomanni gazdasági miniszter az olasz tévé népszerű "Che Tempo Che Fa" beszélgetős műsorában szombat este, megerősítve ezáltal a Reuters hírügynökség pénteki értesülését.

Hihetünk még az eurózóna adósságrendszerében?

Az alku tehát megköttetett, a biztosítási csereügyleteket (CDS) pedig várhatóan aktiválni fogják, és lám: Görögország adóssága egy csapásra 100 Mrd. euróval csökkent. Kérdés, hogy ez konkrétan mit jelent Görögország jövőjére nézve, illetve hogy ezzel túlvagyunk-e már a nehezén, ami az adósság-mizériát illeti – írja az FXPro.

Oszkó: Pénzkidobás lehet a kormány adósságcsökkentése

Oszkó Péter volt pénzügyminiszter szerint ezermilliárd forint veszteség is érheti a bankrendszert, ha mindenki átváltja a devizahitelt forintra. Azt javasolja, a kormány a devizatartalék egy részét fordítsa a veszteségek minimalizálására.

Az AC Milan is fizeti az olasz adósságcsökkentést

A mintegy 45 milliárd euróra rúgó megszorító csomag részeként szolidaritási adót vezetnek be Olaszországban, amelyet a vagyonos rétegnek kell fizetnie. A várt bevételekhez számos neves olasz labdarúgó is hozzájárul, a klubok már jelezték, hogy nem vállalják át a focisták plusz költségeit – derül ki a Die Presse összeállításából.

Morgan Stanley: "rázós start" után kezdi megérteni feladatát a kormány

A magyar kormány szerkezeti reformcsomagja az összes megfelelő területre kiterjed, és az idei évre nem mutatkoznak komolyabb kockázatok, de a végrehajtás hosszabb távon növekedési kihívásokkal járhat, emellett változatlanul felfelé ható inflációs kockázatok is terhelik a kilátásokat - vélekedtek csütörtöki helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

"Orbán gyors változásokon rángatja át Magyarországot" - külföldi reakciók

A magyar miniszterelnök a rá jellemző magabiztossággal mondta el országértékelő beszédét - írja a Financial Times. A lapok főként az alkotmányzást és a foglakoztatás növelésének szándékát emelték ki Orbán hétfői beszédéből. Több beszámoló is készült a médiatörvényt érintő uniós egyezetésekről - Magyarország a külföldi sajtó szemével.
Világgazdaság Piactér