agrárbiztosítás

Kelendő itthon az agrárbiztosítás

Idén akár a tízmilliárd forintot is meghaladhatja a gazdálkodók által befizetett, támogatott növénybiztosítási díjak állománya Magyarországon, ez 33 százalékos bővülés az előző évi 7,5 milliárdhoz képest.

Hárommilliárd forint a tét

Megtorpanhat az idén az agrárbiztosítások piaca. A támogatási keret csökkent, a határidők és az igénylés szabályai is változtak, így a tavalyi 5,7 milliárd forintnyi támogatott mezőgazdasági biztosításnál kevesebbet köthetnek a gazdák.

Hárommilliárddal támogatják az agrárbiztosításokat

Az idei, igazolásokkal tanúsított agrárkárokra kötött biztosítások támogatására 3 milliárd forint támogatást különített el a szaktárca - egyebek mellett ezt tartalmazza a földművelésügyi miniszter rendelete, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Tanácstalanok a gazdák

A biztosítóknak megígérték, nem csökken a keret tavalyhoz képest, az agrártárca rendelete azonban még nem jelent meg arról, mekkora összeggel támogatják az idén a mezőgazdasági biztosítások díját. A szezon így is elindult, de tavalyhoz képest lassabban

Indul az agrárbiztosítási szezon

A csökkenő termékárak miatt az idén az agrárbiztosítások díja is mérséklődhet, a növekvő kereslet miatt viszont a piac díjbevétele nem biztos, hogy visszaesik. A támogatási keretet tavaly már elfogyott
1
Világgazdaság Piactér