agrárexport

Szárnyalt az elmúlt évben a gabonaexport

A mezőgazdaság és az élelmiszeripar tavaly értékben és mennyiségben is tovább tudta növelni exportját. A gabona dominált a kivitelben, és a magas terményárak, valamint a következő évek forrásbősége által generált fejlesztések várhatóan tovább javítják az ágazat külpiaci teljesítményét.

Korán eltűnt az idén a kukorica a piacról

Időarányosan csökkent az agrár- és élelmiszeripari termékek külkereskedelmi egyenlege az idei első negyedévben, miközben az export és az import értéke emelkedett.

Korán eltűnt az idén a kukorica a piacról

Időarányosan csökkent az agrár- és élelmiszeripari termékek külkereskedelmi egyenlege az idei első negyedévben, miközben az export és az import értéke emelkedett. A szakértő szerint a következő negyedév statisztikája rosszabb képet mutat majd.

Erősen koncentrált maradt a kivitel

Több mint 3,1 milliárd eurós többlettel zárta a tavalyi évet az agrár- és élelmiszeripari termékek külkereskedelme, egyaránt 8 százalékot meghaladó egyenleg-, export- és importnövekedést mutatva.

Megugrott az agrárexport-bevétel

Jelentősen nőtt az első fél évben az agrárexport-bevétel, és mivel az import emelkedésének dinamikája alatta maradt a kivitel bővü­lésének, 20 százalékkal volt magasabb a szaldó.
Világgazdaság Piactér