Airbridge

A törököknek nem kell, az oroszokkal tárgyalnak a Malévről

Magas szintű és intenzív tárgyalásokat folytat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) olyan potenciális szakmai befektetőkkel, akiknek anyagi ereje és távlatos koncepciója lehetővé teszi a budapesti központú, nemzeti légitársaság hosszú távú üzletpolitikai, szövetségi stratégiájának sikeres végrehajtását.

Fellegi: Október elején rendeződhet a Malév sorsa

Október elején rendeződhet a Malév sorsa, akkor kerül a magyar-orosz tárgyalások napirendjére a magyar légitársaság ügye - mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter az MTI-nek.

Késhet a Malév államosítása - Egy fillér sem érkezett

Az orosz–magyar megállapodással nem zárult le a Malév visszaállamosítása. A Vnyesekonombank ugyanis tegnapig – a megállapodás ellenére – nem fizette ki azt a 32 millió eurós bankgaranciát, amely az egyezség központi kérdése volt. Ennek hiányában a folyamat késedelmet szenvedhet – írja a Népszabadság.

Újra az államé a nemzeti légicég

Pont került a Malév újabb privatizációs kísérletének a végére: a légitársaság közgyűlésének döntése értelmében a magyar állam 95 százalékos tulajdonrészt szerez a cégben.

Mi lesz a Malévval? - Megszólal a kormány

A magyar kormány olyan megoldást keres a Malév problémáinak megoldására, amely megfelel a magyar és az uniós jogszabályoknak, ebben a szellemben tárgyal a nemzeti légitársaság jelenlegi tulajdonosaival.

Hárommilliárdnyi tőkét kap a Malév

A többségi tulajdonos AirBridge Zrt-n belüli tulajdonosi szerkezet átalakulásának köszönhetően az AirBridge Zrt. első lépésként 3 milliárd forint tőkeinjekciót biztosít a Malév-nak a tőkeellátottság és fizetőképesség javítása érdekében - közölte a légitársaság.

Álljon el az állam a Malév privatizációjától! - kéri a LESZ

Elfogadhatatlan, hogy a Malév tulajdonosai halogatják a döntést a cégcsoport jövőjéről, miközben a dolgozók második hónapja nem jutnak idejében a fizetésükhöz. Mára kiderült, a privatizáció katasztrofális eredményekre vezetett – az államnak azért is be kell avatkoznia, hogy a légitársaság megingása ne rántsa magával a többi reptéri céget – írja a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) közleménye.
Világgazdaság Piactér