alapkezelők

Nagyon komoly kihívója lett az alapkezelőknek

Jól időzített a pénzügyi kormányzat a MÁP+ kockázatmentes extra prémium ajánlatával – véli Karagich István. A Blochamps Capital ügyvezetője szerint az állampapírok komoly kihívást jelentenek majd az állampapír portfóliókra.

Kerülik a kockázatot az alapkezelők

Részvényeket már alig tartanak, ehelyett a periféria államainak kötvénypiacában bíznak az abszolút hozamú alapok. A DAX indexet és a forintot viszont shortolják a portfóliómenedzserek.

Életveszélyesek a kriptovaluták

A MiFID II. hibái már most kiütköznek, a legnagyobb kihívás viszont az idén jó időzítéssel elkapni egy esetleges piaci korrekciót – mondja Vízkeleti Sándor, a Bamosz elnöke.

Készülnek a MiFID-re az alapkezelők

A forgalmazással, az ügyfelek besorolásával és az elemzések vásárlásával kapcsolatos változásokkal is meg kell birkózniuk januártól az alapkezelőknek.

Egyre csökken a pénzpiaci alapok népszerűsége

A pénzpiaci alapokból folyamatosan tűnik el a pénz, ahogy a hozamaik lenullázódtak. Az abszolút hozamú alapok viszont nagyon kelendők, februárban 31 milliárd, márciusban eddig már több mint 21 milliárd forintot vonzottak

Két alapkezelőt is rosszul érint a brókerbotrány

Csaknem 10 milliárd forint ragadt bent két befektetési alapkezelő alapjaiban a brókerbotrányok miatt. Az Access Befektetési Alapkezelő fő forgalmazója a Buda-Cash volt, a cég ezért február 24-e óta szünetelteti alapjai forgalmazását. Szintén áll a kereskedés a Quaestor Alapkezelő alapjainál március 10. óta, mivel a forgalmazó Quaestor Értékpapír tevékenységi engedélyét felfüggesztették.

Mibe érdemes befektetni 2015-ben?

A szakemberek szerint nem könnyű az idén jó befektetést találni, és kockáztatni kell a megfelelő hozamhoz. A részvénypiacokban látnak a szakemberek potenciált, de megoszlanak a vélemények arról, melyik térség tőzsdéjét érdemes választani. Öt alapkezelő,öt vélemény.

Csak a kötvényalapok nyertek - Kivonták a befektetési pénzeket

A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) tagjai által kezelt befektetési alapokból 23,6 milliárd forintot vontak ki a befektetők júniusban, miközben piaci hatásra 17,2 milliárd forinttal csökkent az alapok vagyona - közölte a szövetség hétfőn.
Világgazdaság Piactér