alkusz

Megregulázzák az alkuszokat

Az MNB a korábbinál szigorúbb szabályokat alkalmazna az internetes biztosításközvetítőkre. Az ajánlás fogyasztóvédelmi célokat szolgál, több tájékoztatást, nagyobb transzparenciát vár el az ügynököktől.

Interneten panaszkodhatunk a biztosítónkra

Mától egy erre létrehozott internetes oldalon osztályozhatjuk a biztosítónkat. Az egyik alkuszcég által indított kezdeményezés piac- és ezáltal akár árbefolyásoló is lehet.

Tovább terjeszkedne a Netrisk

Növelni kívánja üzleti aktivitását, valamint bővítené az elérhető termékek és szolgáltatások körét a hazai piacon vezető szerepet játszó, immáron több mint 850 ezer ügyféllel rendelkező Netrisk.hu biztosítási portál.

Autóbiztosítás, kárrendezés - Azt sem tudjuk, mi ingyenes

Ezer fő megkérdezésével kutatta kárrendezési tapasztalatainkat a PBA Biztosítási Alkusz Kft. Noha a megkérdezettek többsége azt állítja, hogy elvileg tudja mi a dolga ilyen esetben, mégis háromnegyedüknél a kárrendezésre fordított átlagidő meghaladta a 10 napot.

Így veszítheti el rendszámát a baleseti adó kapcsán

Akár a rendszeresen befizetett kötelező biztosításunk ellenére is fedezetlenné válhat gépjárművünk az újonnan belépő baleseti adó következtében – figyelmeztet a PBA Biztosítási Alkusz Kft. A PBA ügyfélszolgálatára befutó telefonok tanúsága szerint sokan még az adóról sem tudnak.

Alkuszok: Tényleg a baleseti adó vitte le a kgfb díjakat

Egyetértenek Gíró-Szász Andrással a Biztosítás.hu internetes alkuszi portál szakértői abban, hogy a Parlament által bevezetett Baleseti Adó közvetett módon ugyan, de hozzájárult az idei kötelező felelősségbiztosítási átlagdíjak újabb jelentős csökkenéséhez – írja közleményében a Biztosítás.hu.
Világgazdaság Piactér