államigazgatás

Álláshelyeket szüntetnek meg az államigazgatásban

Azonnali hatállyal megszüntetik az államigazgatásban a betöltetlen álláshelyeket. A kormány erről szóló határozata a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg, amely egyebek mellett arról is rendelkezik, hogy a minisztériumokban a vezetői munkakörök aránya nem haladhatja meg a 15 százalékot.

Orbán már 2020-ig tervez

2014-től új rendszerben működik a sokat bírált hazai uniós pályázati rendszer, de addig is jelentős átalakítások lesznek – mondta Orbán Viktor a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) mai rendezvényén.

Központi Hivatallá alakul az ITD Hungary Zrt.

A kormány szerdai döntése értelmében központi hivatallá alakul az ITD Hungary Zrt-t. A gazdaságosabb és hatékonyabb közigazgatás megteremtése érdekében az új szervezet, feladatai hiánytalan ellátása mellett, átláthatóbb, kisebb és ezáltal költséghatékonyabb szervezetként működik majd tovább. A január elsejétől felálló új hivatal tulajdonosi és felügyeleti jogait a Nemzetgazdasági Miniszter gyakorolja.

Jól fizető állást keres? Dolgozzon az államnak!

Lényegesen magasabb bért vihetnek haza az államigazgatási szervek dolgozói, mint állami tulajdonú cégek foglalkoztatottai – derül ki a Workania állásportál által működtetett www.merces.hu fizetési felmérés legutóbbi kutatásából.

Megerősítené a megyéket a Fidesz

A Fidesz közigazgatási elképzeléseivel kapcsolatban a Népszabadság úgy értesült, hogy a párt első lépésben az államigazgatási feladatokat mindenképpen elvonja az önkormányzatoktól.
Világgazdaság Piactér