Alphabet

Ötödével növekedett a Google bevétele

Napi átlagban 23,6 milliárd forintos tempóban termelte a profitot tavaly a digitális hirdetési piac vezetőjét, a Google-t is magában foglaló Alphabet. A befektetők mégis aggódnak, a cég ugyanis – szerintük – túl sokat költ fölöslegesen.

Beszállási ponthoz ért az Alphabet

Pusztán üzleti és piaci értelemben nagyon erős pozícióban van az Alphabet – véli Varga Botond, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője.

A rekordbírság sem állítja meg a Google-t

Ha nem is mellényzsebből, de különösebb megrázkódtatás nélkül ki tudja fizetni a Google anyavállalata a keresőóriásra egy hete kirótt 5 milliárd dolláros versenybírságot.

A rekordbírság sem állítja meg a Google-t

Ha nem is mellényzsebből, de különösebb megrázkódtatás nélkül ki tudja fizetni a Google anyavállalata a keresőóriásra egy hete kirótt 5 milliárd dolláros versenybírságot. A második negyedévben ennek majdnem a hatszorosát szedték be a hirdetőktől.

Óriásit nőtt a legnagyobb cégek értéke

Továbbra is az Apple, az Alphabet és a Microsoft a legértékesebb cégek a világon, azonban a piaci tőkeérték növekedésében az Amazon volt a legjobb.

Nem örülhet felhőtlenül a Google anyacége

A vártnál nagyobb nyereséget termelt az Alphabet az idei első negyedévben, ám működési költségeinek emelkedése miatt jelentősen csökkent az üzemeltetési haszonkulcs.
Világgazdaság Piactér