Alteo

A KÁT-szegmens húzta az Alteót

Forgalmát és eredménytermelő képességét is jelentősen növelte tavaly az Alteo, a profitsorokon azonban számottevő visszaesést könyvelhetett el az energiacég. Az ellentétes irányú folyamatok mögött a közelmúlt intenzív beruházásainak hatása áll.

Új szintet ostromol az Alteo

Egy héten belül háromszor is történelmi csúcson zárt az Alteo-részvény, amely hatszázalékos ralival kezdte az évet. A társaság stratégiája, tervezett beruházásai, várt EBITDA-növekedése és az elemzői célár alapján idén is növekedési sztori maradhat.

Minden feltétel adott egy újabb kiemelkedő évhez

Mozgalmas éven van túl a Wallis cégcsoport két tőzsdei vállalata. Bár az idei tőzsdei teljesítménnyel csak az Alteo befektetői lehetnek elégedettek, az új évnek a zöldenergetikai cég mellett az AutoWallis is pozitív előjelekkel vághat neki.

Növekedésben marad az Alteo

 Az EBITDA duplázása, újabb 20 milliárd forintnyi beruházás és a BUX-tagság elérése is szerepel az Alteo ötéves stratégiájában.

Termőre fordulnak az Alteo beruházásai

Árbevételét és EBITDA-ját is kiugró mértékben növelte a harmadik negyedévben az Alteo, bár adózás előtti és adózott vesztesége is jelentősen nőtt.

Megugrott az Alteo árbevétele és eredménye

Az Alteo konszolidált árbevétele 41 százalékkal, míg az EBITDA-ja 140 százalékkal nőtt az első három negyedévben a tavalyi azonos időszakhoz képest.
Világgazdaság Piactér