amerikai szankciók

Milliárdokat követelnek a csapatkivonásért

Tovább élezi a közel-keleti feszültséget, hogy Donald Trump amerikai elnök Irán után Irakot is szankciókkal fenyegette meg. Az európai nagyhatalmak a héten reagálnak az iráni atomegyezmény egyoldalú felmondására.

Éleződik az iráni atomkonfliktus

Tovább élezi majd az amerikai–iráni feszültséget Teherán döntése az urániumdúsítás szintjének és a rendelkezésre álló készleteknek a megemeléséről. Az irániak egy hét türelmi időt adtak.

Trump nem kegyelmez Teheránnak

Mától újra él az amerikai szankciók egy része Irán ellen, viszont az olajipar elleni intézkedések csak no­vemberben következnek.

Trump nem kegyelmez Teheránnak

Mától újra él az amerikai szankciók egy része Irán ellen, viszont az olajipar elleni intézkedések csak no­vemberben következnek, és 90 dollár fölé lökhetik a hordónkénti árat.

Ellenáll az EU az amerikai nyomásnak

Csak abban az esetben hajlandóak kereskedelmi engedményekről tárgyalni az Egyesült Államokkal, ha végleg mentesül a vámtarifák alól.

Ellenáll az EU az amerikai nyomásnak

Az Európai Unió kitart az iráni nukleáris alku mellett, s csak abban az esetben hajlandó kereskedelmi engedményekről tárgyalni az Egyesült Államokkal, ha végleg mentesül a vámtarifák alól.
Világgazdaság Piactér