amerikai tőzsde

Töretlenül erősödnek az amerikai technológiai szektor részvényei

A koronavírus európai megjelenése utáni első hetekben minden részvényt ütöttek a befektetők, majd beindult egy látványos felpattanás. Ám éles különbség van a tőzsdéken a főbb szektorok között, miközben egyes iparágak szenvednek, a technológiai cégek megállíthatatlannak tűnnek.

Elhúzódó aranykor a Wall Streeten

Történelmi rekordot állított fel szerdán az amerikai bikapiac. Az S&P 500 index már 3453 napja mozog megszakítás nélkül emelkedő pályán.

Visszapattan a piac

Csütörtökön a Wall Street visszakapaszkodott az előző napi veszteségekből és egy tökéletes trendfordulót alkotva magasabban zárt, míg az árupiaci részvények visszapattantak a gyenge dollár miatt.

A piac vállat vont a munkanélküliségi adatra

Az amerikai részvénypiac a technológiai szektor segítségével zárt magasabban pénteken. A kormányzati munkanélküliségi adat csalódást keltett, mindössze 36 ezer új álláshely keletkezett az előre jelzett 148 ezer helyett. A kereskedők a rossz időjárást okolják, ami az ország nagy részét érintette januárban. Figyelembe vették az érem másik oldalát is, a háztartási alkalmazottakkal együtt a munkanélküliség 9%-ra esett.

Bika a New-York-i börzén - 14 havi csúcs

Tovább emelkedtek a New York-i értéktőzsde vezető indexei kedden. A Dow Jones ipari átlag (DJIA) értéke 14 havi csúcsra kúszott fel annak nyomán, hogy a gyenge dollár felhajtotta a nyersanyagipari cégek részvényeinek árfolyamát, illetve a kedvező lakásértékesítési adatok megnyugtatták a befektetőket a fellendülést illetően.
1
Világgazdaság Piactér