Andor

2014: Minden lehetséges

Manapság biztos következtetéseket levonni a jövőre nézve komoly bátorságra vall - mondta a Világgazdaság évindító konferenciáján Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára.

Pálinkás: Az iPhone 5 szindróma mutatja, hogy elszakadtunk a valóságtól

A materiális növekedéssel történő fejlődés korszakának a végéhez közeledünk, legalábbis a fejlett világban. Véges rendszerben nem képzelhető el végtelen növekedés – mondta Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke az 50. Közgazdász-vándorgyűlésen.

Andor: a tagállamoknak össze kell dolgozniuk

Közös fellépést sürgetett a foglalkoztatáspolitikában a tagállamok és az uniós szervek részéről Andor László, a területért felelős EU-biztos a pénteken véget ért Jobs4Europe konferencia sajtóértekezletén, Brüsszelben.

Andor: Az IMF-fel elkerülhető a munkanélküliség növekedése

Magyarországon elkerülhető a munkanélküliség növekedése az IMF-fel létrejövő megállapodás esetén, mert a magyar eset más, mint a görög, az ír vagy a portugál - mondta Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel.

Andor László: Brüsszel tartja magát a forgatókönyvhöz

Fagyos hangulat fogadja Orbán Viktort ma kezdődő brüsszeli tárgyalásain. A holnap José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével folytatandó találkozón is kemény kérdésekre számíthat a kormányfő. A kilátásokról kérdeztük Andor Lászlót, az Európai Bizottság tagját.

17 millió új munkahely jönne létre Andor tervével

Az Európai Bizottság felveszi a harcot a rekord magasságú munkanélküliség ellen. Ezért Andor László, az EU szociális biztosa a héten átfogó foglalkoztatási csomagot akar előterjeszteni.

Az EU egyforma női és férfi nyugdíjkorhatárt írna elő

A társadalom idősödése és a válság miatt egész Európában át kell értékelni a nyugdíjak szerepét - hangsúlyozta Andor László uniós biztos szerdán az MSZOSZ nyugdíjrendszerről rendezett konferenciáján.
Világgazdaság Piactér