áramtermelés

Hőségintézkedés volt a Mavirnál

Szerdán előzetes adatok alapján 6350 MW körül volt a napi csúcs bruttó rendszerterhelés negyedórás átlagértéke a fél egy és egy óra közötti időszakban.

Zöld útra tér a Mátrai Erőmű

Új lábakat növesztene a Mátrai Erőmű Zrt., mert a meglévők hamarosan kicsúsznak alóla. Tervei nagy részéről már az új tulajdonosa dönt.

2025-re már üzembe állhat az első új paksi blokk

A környezetvédelmi és a telephelyengedély birtokában a műszaki tervek elkészítésével folytatódhat a paksi beruházás, az első blokk leghamarabb 2025-ben állhat üzembe - mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos az Inforádió Aréna című műsorában szerdán.

Nem fognak napelemadót fizetni a normál háztartások

Csak évente 4000 kilowattóra teljesítmény felett kell a napelemekre újonnan kiszabott adót fizetni, egy normál méretű háztartás viszont bőven a teljesítménylimit alatt használ áramot, így nem kell majd fizetnie - mondta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője hétfőn az M1 televízióban.

Csúcsra járattuk Paksot

Rekordmennyiségű villamos energiát termelt tavaly a paksi atomerőmű, ami egy korábbi fejlesztés eredménye. Egy újabb beruházás további hatékonyság­javulást hozhat
Világgazdaság Piactér