árupiacok

Inflációs cunami söpör végig a világon

Az egyik legforróbb téma a pénzügyi piacokon a világon végigsöprő inflációs hullám, és erre a hónapokkal ezelőtt fellángolt tűzre tettek rá több lapáttal a kedden Ázsiában és Európában publikált adatok.

Áresést hoz az új termés

Pakisztánban megkezdődött az aratás, és az új búzatermés felvásárlása. Ez – más országok termelésével együtt - mérsékelheti a tavaly rekordszintre nőtt gabonaárakat.

Félelem a zavargásoktól - Megugrott az olajár

Jelentősen növekedéssel zárt kedden a nyersolaj ára a líbiai politikai válság elhúzódása miatt, illetve azokra a félelmekre, hogy a bahreini siíták zavargásai áterjedhetnek Szaúd-Arábia Bahreinnel határos körzeteire.

Deviza, nyersanyag, részvények - Mibe érdemes befektetni idén?

Az év első hónapjaiban a gyorsuló gazdasági növekedés miatt a részvénybefektetések, ezen belül is a nyersanyag és a fejlett piaci befektetések lehetnek kedvezőek, de az előre láthatólag tovább emelkedő deviza árfolyamok miatt a merészebb befektetők számára a deviza befektetéseket, így a pénzpiaci alapokat és a külföldi részvény és kötvény befektetéseket is ajánljuk”– javasolja Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.
Világgazdaság Piactér