árverezés

Picasso képe lett a világ legdrágább festménye

Rekordok sora dőlt meg tegnap a Christie’s New York-i árverésén. A legnagyobb, bár nem váratlan, szenzációt Picasso „Les Femmes d’Alger „ című képe jelentette, amelyet 179,36 millió dollárért szerzett meg egy ez idáig kilétét nem felfedő gyűjtő. Az összeg magába foglalja az aucionáló mintegy 12 százalékos jutalékát is.

Alig több mint félezer lakást adtak el tavaly a bankok

Teljesítette a 25 ezer felajánlott ingatlan befogadására vonatkozó, 2014 végéig szóló tervet a Nemzeti Eszközkezelő Zrt., miután az utolsó negyedévben közel 2700 ingatlant vásárolt meg. Tavaly a kényszerértékesített ingatlanok nem egészen öt százalékát adták el maguk a pénzügyi szolgáltatók.

Kényszerértékesítés: Árverezhetnének a bankok, de nem fognak

Eltörölték a kényszerértékesítési kvótát, a bankszövetség viszont azt javasolta, fél évig még tartsák magukat a piaci szereplők a korábbi limitekhez. A bankok a korábbi kvótákat sem használták ki, nagyon kevés ingatlant tudnak elárverezni.

Alig árvereznek a bankok

A meghatározott kvóta mindössze harmadát jelölték ki kényszerértékesítésre a bankok az utolsó negyedévben – derül ki a jegybank adataiból. A piaci szereplők emellett – bár a kvótarendszer elvileg az év végén megszűnik – várhatóan továbbra sem öntik majd az ingatlanokat a piacra. A végül elárverezett ingatlanok négyötöde az eszközkezelőnél köt ki.
Világgazdaság Piactér