autólízing

Megindult felfelé a hazai lízingpiac

A tavalyi 740 milliárd forintos finanszírozott összeg háromnegyedét sikerül elérni az idén a pandémia ellenére – írja a Magyar Lízingszövetség.

A lakossági autólízingben is bízik a CIB

Határozottan fellendülőben a hazai autópiac, ráadásul már nem csak a cégek, a lakosság is többet költene autóvásárlásra – állapította meg mai közleményében a CIB Lízing.

Gyengélkedik az autó-lízing - Adóhelyzet, most

A legfrissebb lízingpiaci adatok alapján 2011-ben tovább romlottak, így 100 milliárd forint alá csúszva évtizedes negatív rekordot döntöttek a lakossági gépjármű-finanszírozási piac eredményei.

Tovább várat magára a könnyített gépjármű-hitelezés

Jogalkalmazás. Tovább várat magára a könnyített gépjármű-hitelezés. Júliusi bevezetését a közelmúltban megjelent kormányrendelet szeptemberre módosította, azaz kerek egy esztendőt csúszik az autók új jelzálogjogi bejegyzési rendszere.

Csökkenhetnek az autólízing díjai

A hazai lízingcégeknek pár éven belül a használtautó-kínálat várható visszaesésével kell számolniuk, ezt figyelembe szükséges venniük a maradványérték meghatározásakor: ez pedig a most megkötött és három-négy év múlva lejáró lízingszerződések díjainak kulcsfontosságú eleme – hívja fel a figyelmet Zs. Nagy István, a KBC Autolease üzletág-igazgatója.
Világgazdaság Piactér