automatizálás

Együttműködő robotok

A kobotok újabb automatizálási lehetőségeket teremtenek a tudomány és a kutatás területén.

Népességfogyás és gazdasági növekedés

Egy olyan világban, amelyet radikális automatizálási potenciál jellemez, a munkaerőállomány gyors növekedése se nem szükséges, se nem kedvező hatású.

Az automatizálás új korszaka kezdődik

A jövő foglalkozásai nemcsak több kognitív ismeretet követelnek majd meg, hanem több kreativitást és szociális készséget is igényelnek – véli Christopher Pissarides, a London School of Economics Nobel-díjas közgazdász­professzora és Jacques Bughin, a McKinsey Global Institute igazgatója, a McKinsey & Company szenior partnere.

Robotok szabhatják át a piacot

A következő tizenhárom év során milliókat helyettesíthetnek robotokkal a munkahelyükön, de a technológiai előrelépés új álláslehetőségeket is teremt majd.

Kapcsoljunk a következő fokozatba

Az autóipar digitális átalakulása nem csupán a gyártók ügye, de lehetőségeket és feladatokat teremt az ágazat többi szereplőjének, így a magyar beszállítóknak is – véli Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Az egész rendszert kell felkészíteni a változásra

Hiába akar már szinte mindenki felforgató technológiát kitalálni, fejleszteni és bevezetni a maga szakterületén, az ilyen rendszerek implementálása akkor sem egyszerű, ha megvan a jó ötlet – írja Ságodi Attila, a KPMG Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója.
Világgazdaság Piactér