bankszektor

Idén sincs hiány jó befektetési sztorikból

A bizonytalan gazdasági kilátások mellett is kedvezhet az idei év a kockázatvállaló befektetőknek. A pandémia visszaszorításából az európai bankszektor és a légitársaságok is profitálhatnak, de kedvezők a magyar blue chipek kilátásai is.

Borús előjelekkel indul a jelentési szezon

A pandémia második hulláma miatt mintegy tíz százalékkal eshetett vissza az amerikai cégek nyeresége a negyedik negyedévben, 2021 elején viszont növekedésnek indulhatnak a vállalati profitok.

Borús előjelekkel indul a jelentési szezon

A pandémia második hulláma miatt mintegy tíz százalékkal eshetett vissza az amerikai cégek nyeresége a negyedik negyedévben, 2021 elején viszont a tartós fogyasztási cikkeket gyártók és a bankszektor vezetésével növekedésnek indulhatnak a vállalati profitok.

Csaknem száz fiók tűnt el tavaly

Lassuló ütemben ugyan, de tavaly is folytatódott a bankfiókhálózatok zsugorodása Magyarországon. Az értékesítési egységek száma várhatóan az idén is csökken, miközben folytatódik a fiókok egy részének átalakítása.

Nagyot esett a bankszektor nyeresége

Miközben a hazai hitelintézeti szektor mérete csaknem az ötödével bővült a szeptemberig tartó egy év alatt, az első három negyedévi adózott nyereség jelentősen visszaesett.
Világgazdaság Piactér