bankszektor

Jól ment tavaly a nagybankoknak

A nyolc legjelentősebb magyarországi bank összesített adózott eredménye 32 százalékkal emelkedett tavaly.

Erősen húz az amerikai bankszektor

Egyelőre érdemes kivárni a pozitív fordulatot a technikai képben, mielőtt amerikai bankrészvény vásárlása mellett döntünk – véli Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. elemzője.

Új partnerrel bővült az EY

Partnerként csatlakozott az EY üzleti tanácsadással foglalkozó csapatához Demeter Ákos, aki tapasztalatait a bank- és a tanácsadói szektorban szerezte.

Amikor az eminens kerül hátrányba

A magyar banki-biztosítási szektor szereplői hátrányba kerülhetnek az uniós versenytársakkal szemben, miután a hazai jogalkotás már beépítette a jogrendbe azokat az EU-szabályokat, amelyeket más tagállamok intézményeinek csak később kell alkalmazniuk.

A bankok sorsa a választás után

Az olasz bankrendszer megfelelő alapokra helyezését szolgáló intézkedésekhez stabil többségű kormány szükséges – állítja Paola Subacchi, a Chatham House vezető kutatója.

Magyarországon nem jó üzlet a bank

A hazai bankszektor jövedelmezőségi számításainál erősen torzít, hogy csak konszolidált adatok állnak rendelkezésre, mivel az OTP adataiban szerepel a 40 százalékos súlyú nemzetközi hálózat.

Lehet még erő az európai bankszektorban

Az egyik legfontosabb kockázatnak gondolja a piac most a kötvényhozamok emelkedését, az infláció gyorsulását vagy a vártnál szigorúbb monetáris politikai pályát.

Világgazdaság Piactér