bankszövetség

Időben reagált a bankszektor a válságra

A bankszektor aktív szerepet kíván vállalni a gazdaság újraindításában – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban a Magyar Bankszövetség elnöke.

Csökkenti a hatékonyságot a különadó

A magyar bankrendszer hatékonyságát nagyban rontják a szektoriális különadók, amelyek a banki összköltség húsz százalékára rúgnak – mondta Jelasity Radován, a Magyar Bankszövetség alelnöke, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója a Világgazdaságnak.

Mozgalmas karrier, erős hátországgal

Átláthatóság, hatékonyság, etikusság – ezen elvek mentén végzi munkáját Becsei András, a Magyar Bankszövetség elnöke, aki a folyamatos tanulást és motivációt tartja fontosnak a karrierjében.

A modern gazdaság a digitalizációra épül

Kiemelt cél egyrészt a digitalizá­ció előnyeinek mind hatékonyabb kihasználása, másrészt a készpénzállomány csökkentése. Az elektronikus pénzügyek ezen a téren nyújthatnak nagy segítséget – mondja a Nemzeti Versenyképességi Tanács hétfői ülésére meghívott Becsei András, a Magyar Bankszövetség elnöke.

Korlátoznák a készpénzes fizetést

A tranzakciós illeték miatt versenyhátrányban vannak a magyar bankok, eltörlésével az ügyfelek olcsó számlacsomagok között válogathatnának a bankszövetség szerint.
Világgazdaság Piactér