Barclays

Nagy bajba kerültek a bankóriás vezetői

Csalás előkészülete és jogosulatlan pénzügyi segítségnyújtás címén vádat emeltek kedden az egyik legnagyobb brit befektetési bankcsoport, a Barclays és négy volt vezetője ellen.

Egy évtizeden át manipulálhatták az arany árfolyamát a bankok

Amerikai kutatók empirikus vizsgálata megerősítette azt a korábban megfogalmazott gyanút, miszerint a londoni aranyár-fixingben résztvevő bankok egy évtizeden át manipulálhatták az arany világpiaci árát - jelentette a Bloomberg hírügynökség.

Vizsgálat a nagybanknál: 27 ezer ügyfél banktitkai szivárogtak ki

Vizsgálatot indít a Barclays, mivel egy napilap értesülése szerint 27 ezer ügyfelének adatát ellopták és eladták, emiatt meg is bírságolhatják majd a bankot. Az értesülés szerint bizalmas információk, az ügyfelek jövedelme, egészségi állapota és útlevéladatai is az eladásra kínált információk között voltak – írja a The Mail információira hivatkozva a Reuters.

Banai: Több elemző is elismeri a növekedési fordulatot a gazdaságban

A szaktárca költségvetésért felelős helyettes államtitkára a SZAKma című adó- és számviteli lapnak adott interjújában nemzetközi bankházak elemzőinek prognózisaira hívta fel a figyelmet, amelyek a kormány növekedési előrejelzésének megfelelő, illetve annál is kedvezőbb számokat tartalmaznak.
Világgazdaság Piactér