Basel III

Irdatlan mennyiségű pénzt fizet vissza a Commerzbank az államnak

Már ma várhatók részletek a Commerzbank tőkeemelésével kapcsolatban, amellyel a szövetségi kormány által nyújtott hozzávetőleg 18 milliárd eurós hitel visszafizetésének fedezetét teremtené elő a bank. A második legnagyobb német hitelintézet várhatóan júniusig letudja tartozásának jó részét. Mintegy 16 milliárd eurót fizetne vissza, amihez becslések szerint legalább 10 milliárd eurónyi tőkét kellene beemelnie először zárt körben, majd nyilvánosan. Igaz várhatóan a meglévő részvényeseknek vásárlási opciójuk lenne a kibocsátott papírokra – írja az Equilor.

Árnyékbankokra figyelmeztet az IMF

A bankokra vonatkozó szigorúbb szabályok vélhetőleg nem lesznek arra elegendőek, hogy megakadályozzanak egy újabb pénzügyi válságot, hacsak azokat globálisan nem koordinálják az eddiginél nagyobb mértékben – figyelmeztet az IMF.

"Kasszafúrók" jártak Baselben - nagy vesztes a Richter

"Kasszafúrók" jártak Baselben, a hétvégén megjelent értesülések szerint ugyanis körvonalazódnak a tervek az következő, Basel III kódnéven futó szabályozás kapcsán. A hírek szerint a jelenlegi helyzethez képest mintegy dupla mérető tőkét kellene felhalmozniuk a pénzintézeteknek, amelyre előreláthatólag 8 évük áll rendelkezésre.

A bankok rémeket látnak, a szigor enyhül

A négyszáz pénzügyi konszernt tömörítő Institute of International Finance (IIF) bécsi konferenciáján a szervezet a pénzügyi ágazatot sújtó szigorúbb szabályok bevezetése ellen küzd.

Túl sokat kerestek a bankok

Az Európai Központi Bank illetékese a mai bécsi pénzügyi konferencián arról beszélt, hogy könnyítenek egyes új szabályokon a bankok érdekében.

Bankok: 5 millió állásba kerül a szigor

Az Európai Bankszövetség a mai, Bécsben tartott konferencián arra figyelmeztetett, hogy az újonnan bevezetett szigorítások visszavethetik a szektor fejlődését.
1
Világgazdaság Piactér