BDO

A gyors pénz vezeti a cafeteriajuttatásokat

A cafeteriajuttatások összértéké­nek 38 százaléka SZÉP-kártyán, 20 százaléka készpénzkifizetésként, 9 százaléka pedig Erzsébet-utalványként jut el a dolgozókhoz idén.

Nyolc százalékkal nőtt a BDO díjbevétele

A BDO könyvvizsgáló és professzionális tanácsadó tagvállalatainak összesített díjbevétele elérte a 8,1 milliárd USA dollárt a tavalyi pénzügyi év során.

BDO: Nyáron sem dőlhetnek hátra a bérelszámolók

Ismét változik a munka törvénykönyve, melynek a bérszámfejtés rendjét érintő rendelkezései 2013. augusztus 1-től lépnek hatályba. A jövőben a munkabér kiszámítása során az órabéres munkavállalók havi munkabérét nem a 174 órás átalányértékkel, hanem hónapról hónapra változó óraszámmal kell majd elszámolni munkaidőkeret alkalmazása esetén. Mindez nagyfokú körültekintést követel meg a cégek bérelszámoló munkatársaitól annál is inkább, mivel a távolléti díj számítási szabályaival ellentétben, ezen szabályok betartását továbbra is vizsgálhatja a munkaügyi ellenőrzés – figyelmeztet a BDO.

BDO: A jogbiztonság elvét sérti az NGM útmutatója a távolléti díjról

2013. január 1-jétől változtak a távolléti díj elszámolásának szabályai. Ennek kapcsán a Nemzetgazdasági Minisztérium elkészítette és honlapján közzétette a távolléti díjjal kapcsolatos módszertani útmutatóját. Az útmutatót az NGM saját bevallása szerint is az új számítási módszer körül kialakult bizonytalanság hívta életre, azonban a BDO Magyarország szerint az útmutató komoly csúsztatást tartalmaz, és veszélyes vizekre téved, amikor módszertani útmutatóban állapít meg látens kötelezettségeket a munkáltatók részére.

A kevesebbet keresők fizetési borítéka idén sem lesz vastagabb

Ezekben a napokban kapják kézhez a munkavállalók az első, 2013-as szabályok szerint számított fizetésüket. Kiket érint kedvezően az új szabályozás, illetve kiknek csökken majd az új szabályok szerint számított nettó jövedelme?
Világgazdaság Piactér